Kritik Türkiye toplantısı sonrası dolar 5.70'in üzerinde

Kritik Türkiye toplantısı sonrası dolar 5.70'in üzerinde
Trump, Beyaz Saray'da Türkiye'ye yönelik yaptırımları senatörlerle görüştü. Görüşmeye dair açıklama yapılmadı. Bu toplantının ardından dolar 5.72 seviyesinde...

ARTI GERÇEK - ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Türkiye'ye yaptırımlar konusunda senatörlerle görüştü. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da basına kapalı yapılan görüşmede Cumhuriyetçi senatörlerle Türkiye ve S-400 meselesini ele aldığı ifade edildi. Görüşmede ABD Başkanı Trump'ın 45 Cumhuriyetçi senatörle bir araya geldiği belirtildi.

Beyaz Saray muhabirlerine göre, Trump'ın senatörlerle bir saati aşkın süre görüştüğü ve Türkiye'ye ilişkin, "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) bağlamındaki muhtemel yaptırımların değerlendirildiği kaydedildi. Görüşmeye önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerden Lindsey Graham, Tom Cotton, Mitch McConnell, Rand Paul, Marco Rubio ve James Risch gibi isimlerin katıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Trump, Türkiye konusunda geçen haftaki son açıklamasında, Barack Obama yönetiminin Türkiye ile ilgili hatalarına vurgu yaparak, "Birçok bakımdan çok zor bir durum. Türkiye bağlamında önceki yönetim çok büyük hatalar yaptı ve bu çok kötü. Dolayısıyla şu anda (yaptırımlar konusuna) buna bakıyoruz, ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz (kararımızı) açıklamadık" ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray'da gerçekleşen toplantının ardından dolar 5.70'in üzerinde seyrediyor.

Dolar/TL, bu sabah en yüksek 5.7292 seviyesini test etti. Dün 6.34-6.38 bandında hareket eden euro hafif düşüşle 6.37'de, sepet kur 6.04'te seyrediyor.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmazken, yarın Merkez Bankası'nın kararı yakından takip edilecek. Genel piyasa beklentisi politika faizinin 250 baz puan indirilmesi yönünde. Ancak daha yüksek oranda faiz indirimi bekleyenler de var.

Meksa Yatırım VİOP Genel Müdür Yardımcısı Bloomberg HT'ye global konjonktürün destekleyici olduğunu belirterek, kurun yarınki faiz kararına kadar 5.69-5.73 bandında seyredeceğini söyledi.

QNB Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı, Merkez Bankası'nda Murat Çetinkaya'nın görevden alınması sonrası 300 ile 400 baz puan arası indirim beklediğini, 300 baz puan indirimin şu an fiyatlandığını kaydetti. Kanlı, "300 baz puanla piyasa tepkisi hafif pozitif bile olabilir, çünkü daha yüksek indirim beklentisi de var" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar