Türk Hava Yolları, 235 yeni uçak için Airbus ve Boeing ile görüşüyor

Türk Hava Yolları, 235 yeni uçak için Airbus ve Boeing ile görüşüyor
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 235 yeni uçak için hem Airbus hem de Boeing'le müzakere ettiklerini duyurdu. Bolat, karar için acele etmediklerini ekledi.

Artı Gerçek - Bilet fiyatlarına yapılan zamlarla gündemde olan Türk Hava Yolları (THY), genişleme planları kapsamında 35 yeni uçak alımı için hem Airbus hem de Boeing ile müzakere ettiklerini açıkladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Amerikan firması Boeing'deki üretim sorunları nedeniyle karar vermekte acele etmeyeceklerini de ekledi.

THY, geçen sene açıkladığı 10 yıllık filo hedefleri çerçevesinde, yaklaşık 600 yeni uçak almayı planladığını duyurmuştu. Şirketin aralık ayında Airbus ile yaptığı anlaşmada da, 355 yeni uçak alımı ilan edilmişti. A321 ve A350 modelleri için de opsiyon alınmıştı.

Bolat ise 600 uçaklık hedeften geriye kalan 235 uçak için hem Avrupa merkezli Airbus, hem de Amerikan şirketi Boeing ile görüştüklerini söyledi. THY-Airbus-Rolls Royce işbirliğindeki Stratejik Türkiye Gelişmiş Programı'nın tanıtım toplantısında konuşan Bolat, "THY'nin her zaman Airbus ile Boeing arasında dengeli bir politika izlemiştir" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı, Boeing firmasında ocak ayında bir uçağın kabin panelinin düşmesi sonrası yaşanan üretim sıkıntısını kast ederek, "Boeing'in sorunlarının son bulmasını beklediklerini, karar vermekte acele etmeyeceklerini" söyledi.

Bolat, etkinlikte yaptığı konuşmada, İngiliz firması Rolls-Royce'un da Türkiye merkezli potansiyel bir bakım-onarım ve tedarik zinciri çözümleri operasyonu için araştırma yaptığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar