'17 Aralık' davasında karar: 15 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

'17 Aralık' davasında karar: 15 kişiye ağırlaştırılmış müebbet
'17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması'nı yürütenlerin yargılandığı davada 15 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Takipsizlikle sonuçlanan '17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması'nda, 'kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları' iddiasıyla Fethullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 6'sı firari 67 sanığın yargılandığı davada, 15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu ve Nazmi Ardıç'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığı 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Fethullah Gülen, eski emniyet müdürü Hamza Tosun, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz, eski polisler  Alparslan Çalışkan, Sinan Sağyalavaç ve Hayri Akın'ın firari olmaları nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar veren mahkeme, eski bakan Erdoğan Bayraktar ve oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ı dinledikleri iddiasıyla 6 sanığın da 'kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi' suçundan dosyalarının ayrılarak, başka bir esas numarası verilerek yargılanmasına hükmetti.

Mahkeme, bazı sanıkları da 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'özel hayatın gizliliği' ve 'usulsüz dinleme' suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar