6 Süper Lig kulübü PFDK'ye sevk edildi

6 Süper Lig kulübü PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu, 6'sı Süper Lig kulübü olmak üzere toplam 23 futbol kulübünün PFDK'ye sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 6 Süper Lig kulübünün Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiğini açıkladı. TFF'nin açıklamasına göre PFDK'ye sevkedilen Süper Lig kulüpleri, Akhisarspor, Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor, Trabzonspor, Bursaspor ve Fenerbahçe.

TFF'den yapılan açıklamada, Fenerbahçe, Beşiktaş, Akhisarspor, Aytemiz Alanyaspor, Trabzonspor ve Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan maçlarda yaşanan olaylar nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Akhisarspor'un çirkin ve kötü tezahüratın yanı sıra müsabaka isim listesinde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması nedeniyle PFDK'ye gönderildiği ifade edildi.

Aytemiz Alanyaspor'un ise çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ye sevkine karar verildiği açıklandı.

Açıklamada ayrıca Trabzonspor Kulübü idarecisi Özer Bayraktar ile görevlisi Gökhan Kandemir'in tedbirli, bordo-mavili kulübün idarecisi İbrahim Haluk Şahin'in ise tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Süper Lig takımlarının dışında Amed Sportif Faaliyetler, Ümraniyespor, Hatayspor, Giresunspor, Bakspor Kulübü, Kahramanmaraşspor, Sivas Belediyespor, Konya Anadolu Selçukspor, Utaş Uşakspor, Inegölspor, Sakaryaspor, Keçiörengücü, Gebzespor, Osmaniyespor, Bergama Belediyespor, Adiyaman 1954 ve Kırşehir Belediyespor da çeşitli gerekçelerle disiplin kuruluna sevk edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar