86 yaşında hakkında 10 yıl hapis isteniyor

86 yaşında hakkında 10 yıl hapis isteniyor
Kulakları çok ağır işiten ve bir gözü neredeyse hiç görmeyen Hasan Yaşar’ın 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bir ihbar sonucu gözaltına alınan 86 yaşındaki Hasan Yaşar, 'PKK’lilere ekmek verdi' iddiasıyla bir yılı aşkın süredir mahkeme kapılarını aşındırıyor. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, kulakları çok ağır işiten ve bir gözü neredeyse hiç görmeyen Yaşar’ın, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Harmankaya (Kewarexî) köyünde yaşayan 86 yaşındaki Hasan Yaşar, 2017 yılının Temmuz ayında hakkında 'ihbar' olduğu gerekçesiyle evine yapılan baskın sonucu, köyden 10 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Bir kulağı tamamen işitmeyen, diğer kulağı çok ağır işiten, bir gözü neredeyse görmeyen ve yürümekte güçlük çeken Yaşar, 'PKK’lilere ekmek verdiği' iddiasıyla 2 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. 'Örgüte yardım etmek' gerekçesiyle hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Yaşar’ın ilk duruşması ise, Haziran ayında Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Üzerine atılı suçlamaları ret eden Yaşar, beraatını istedi. 
 
"TALEBELERE EKMEK VERMİŞİM"

Yaşar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması ise, 21 Eylül tarihinde görüldü. Köyünden kalkarak, duruşma salonu kapısının önüne gelen ilk kişi olan Yaşar, duruşmaların uzamasından kaynaklı mesai bitimine kadar beklemek zorunda kaldı. Yargılanma gerekçesini, "İhbar etmişler, talebelere ekmek vermişim" şeklinde açıklayan Yaşar, 6 yıl önce eşinin yaşamını yitirmesinin ardından kapısına gelen herkese ekmek verdiğini belirtti. Hayat hikayesine kısmen değinen Yaşar, devamla şunları söyledi: "90’lı yıllarda köyümüze baskın oluyordu. Köyü terk etmek zorunda kaldık. Adana’ya gittik. Dağlıoğlu mahallesinde yaşıyordum. Çocuklarım halen oradalar. Ama çok önceden eşimle beraber yeniden köye geldim. Tek başıma köyde kalıyorum. Sonra bir gün jandarma geldi beni götürdü. Hakkımda dava açılmış. Şimdi benden ne istiyorlar. Hapse mi atacaklar?" 
 
"MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ, SİL BAŞTAN ANLATTI"

Mesai saatinin bitimine dakikalar kala duruşma sırası gelen Yaşar, yaşadıklarını bir de değişen mahkeme heyetine anlatmaya çalıştı. Tercüman aracılığı ile savunma yapan Yaşar, sık sık kulaklarının duymadığını söylediği duruşma salonunda kendi bildiğini yaptı ve salonun kapısı önünde anlattıklarını mahkeme salonunda da 3 defa tekrarladı. Mahkeme heyeti ise Yaşar’ın savunmasını yine, "Üzerime atılı suçlamaları reddediyorum. Beraatımı istiyorum" şeklinde kayıt altına aldı. Bir sonraki duruşmayı 13 Kasım tarihine erteleyen mahkemeye heyeti, Yaşar’ın "duruşmalardan vareste tutulmasına" karar verdi.

"KAYDET HEPSİNİ"

Duruşma sonrası derdini anlatmaya devam eden Yaşar, şunları söyledi: "Talebelere ekmek verdiğimi söyleyip, devletten para aldılar. Allah hakkımı yanlarına bırakmasın. Sen de bunları yaz. Kaydet hepsini."  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar