ABD dışişlerinde bir istifa daha

ABD dışişlerinde bir istifa daha
Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell görevden istifa ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell 16 aydır bulunduğu görevden istifa ediyor. Mitchell’ın istifası Trump yönetiminin Transatlantik bölgesinde birliğin sağlanmasına yönelik çabalarına bir darbe olarak yorumlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Wess Mitchell, Şubat ayı ortasında görevden ayrılacak.  Wess Mitchell, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya gönderdiği 4 Ocak tarihli istifa mektubunda görevinde hedeflerini yerine getirdiğini, kişisel sebeplerle görevden ayrılmak istediğini ve ailesiyle daha fazla zaman geçirmek üzere istifa ettiğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'ne göre, Wess Mitchell’ın Trump yönetiminin politikaları sebebiyle istifa ettiğine ilişkin bir işaret yok. Mitchell eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson döneminde 2017 yılının Ekim ayında göreve başlamıştı. Mitchell’ın yerine Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcılığı görevini Elisabeth Millard üstlenecek. (Kaynak: Amerika'nın Sesi) 

Öne Çıkanlar