ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Kobani'de

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Kobani'de
Görüşmede, güvenli bölgenin yanı sıra bölgedeki cihatçıların ve ailelerinin durumu hakkında da konuşulduğu belirtildi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiyeli yetkililerle görüşmek üzere Ankara'ya gelirken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKinsey ve ABD Büyükelçisi William Robak ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kobani’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve bazı QSD liderleri tarafından karşılanan heyete ilişkin sosyal medyada bazı fotoğraflar da paylaşıldı.

QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali'nin Twitter'dan yaptığı paylaşıma göre görüşmede, güvenli bölge önerildi ve QSD ile IŞİD karşıtı koalisyon arasında gelecekteki işbirliği konusunda istişarelerde bulunduldu. Bali'nin aktrdığına göre, bir kez daha, Suriye'nin kuzey doğusunda Suriye’nin güvenlik durumunu içeren konuların yalnızca taraflar arasında diyalog yoluyla çözülebileceği yinelendi.

QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, "Uluslararası Koalisyon yetkilileriyle yaptıģımız görüşmede, sorunların çözümü konusunda görüş almış verìşinde bulunduk  ve gördük ki tüm konularda hemfikiriz" dedi.

Öte yandan görüşmede, bölgedeki cihatçıların ve ailelerinin durumu hakkında da konuşulduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar