Abdullah Cömert davasında sanık polisin cezası 7 yıl indirildi

Abdullah Cömert davasında sanık polisin cezası 7 yıl indirildi
Gezi olaylarında başına atılan biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında sanık polise dha önce verilen 13 yıl 4 aylık ceza, 6 yıl 10 ay 15 güne indirildi.

Gezi direnişi sırasında Hatay’da polisin başına biber gazı kapsülü atarak öldürdüğü Abdullah Cömert davasında ikinci duruşma bugün Balıkesir Adliyesi’nde başladı. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık polis Ahmet Kuş, "Gezi olayları öncesinde birçok olaya katıldım. Kimsenin canına malına kastım olmadı" sözleriyle mahkeme heyetinden beraat kararı istedi.

Mahkeme heyeti ise Yargıtay’ın bozduğu karara uyarak sanık polis Ahmet Kuş’a bilinçli taksirden 6 yıl 10 ay 15 gün ceza verdi. Ancak sanık ceza kesinleşinceye kadar tutuklanmayacak.

Sanık polis memuru Ahmet Kuş'un Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Kastın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı davanın kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. 13 yıl 4 ay hapis cezası kararına, sanık ve müşteki avukatları ile Balıkesir Cumhuriyet Savcısı itiraz etmişti. İtirazları inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 21 Mayıs'ta sanık avukatlarının talebini yerinde görerek, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın oy birliğiyle bozulmasını kararlaştırmıştı

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Mart 2016'da görülen duruşmada, sanık Kuş'un 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti. Mahkeme heyeti, sanığın "polis memuru olması, SEGBİS ile yapılan duruşmalara katılması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, sabit adresinin olması, adli kontrol tedbirinin yeterli olacağını" gerekçeleriyle takdiren tutuklanmasına yer olmadığını kararlaştırmıştı. 

'TEK TESELLİMİZ KATİLİN AĞIR CEZA ALMASI OLACAK'

Birgün'ün haberine göre, mahkeme heyetinden adalet isteyen Meryem Cömert, kardeşini öldüren kişinin en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi: Ben adalet istiyorum. Adalet kadın adı olarak kalmamalı. Hatay’dan buraya kadar geliyoruz, sanık muamelesi görüyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir canın, bir insan hayatının bedeli bu kadar ucuz olmamalı. Bu olay bizim başımıza geldi, sizin de başınıza gelmeyecek değil ya! Ben bir ablayım,anlayın beni. Bizim tek tesellimiz ağır bir ceza alması olacak. Kardeşim yok artık, sürgün bir hayat yaşıyoruz. Canın bedeli ağır olmalı. En ağır şekilde yargılanmalı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar