Açlık grevlerini sonlandıran tutuklular tedavi altına alınmıyor

Açlık grevlerini sonlandıran tutuklular tedavi altına alınmıyor
Tecride yönelik açlık grevi eylemlerini sonlandırılan Elazığ, Adana ve Osmaniye cezaevlerindeki yaklaşık 270 tutuklu tedavi altına alınmıyor.

Elazığ Cezaevi’nde açlık grevini sonlandıran 150’e yakın tutuklu ile Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi, Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi ve Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutukluların  tedavi altına alınmadığı belirtildi.  

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı üzerine açlık grevi eylemlerini sonlandırılan Elazığ Cezaevi’ndeki 150’e yakın tutuklu tedavi altına alınmadı. 

Açlık grevindeki tutuklularla görüşen Avukat Gülşen Özbek, cezaevinde herhangi bir hazırlık olmadığını, hastanelerin bilgilendirilmediği ve sevklerin yapılmadığını aktardı. Cezaevi yönetiminin kendilerine herhangi bir bilginin verilmediğini, bu nedenle hiçbir hazırlıklarının da olmadığını ifade eden Özbek, tutukluların tedavi altına alınması için cezaevinde muhatap bulamadığını kaydetti.

6 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Özbek, 160 gündür açlık grevinde olan 6 kişinin bir an önce hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirterek, özelikle kadın koğuşunda bulunan Remziye Karabudağ’ın durumunun kritik olduğunu ve bir an önce müdahalenin yapılması gerektiğini aktardı.

SAVCILIĞIN İDDİASI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ise yaptığı görüşmede Cezaevi Savcılığı’nın, tüm hazırlıkların yapıldığını, hekim ve sağlık görevlilerin cezaevine sevk edildiğini öne sürdüğünü belirtti.

Açlık grevinde bulunan tutukluların yakınlarının Elazığ Cezaevi önündeki bekleyişleri sürüyor.

ADANA VE OSMANİYE’DEKİLER DE SEVK EDİLMİYOR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu,  Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi, Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi ve Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini sonlandıran 62 tutuklunun hastaneye sevklerinin yapılmadığını belirtti.

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevini sonlandıran 8 tutuklunun cezaevi doktorunca sağlık kontrollerinin yapıldığı belirten komisyon, doktorun "hastaneye sevk gerek yok" diyerek tutukluları hastaneye sevk etmediğini söyledi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinde olan 15 tutuklunun eylemini sonlandırdığını ve cezaevi önünde ambulansların beklediğini aktaran komisyon, tutukluların hastaneye sevk edilmesi için girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca; komisyon Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini sonlandıran 39 tutuklunun hastaneye sevklerinin yapılmadığını belirtti. Komisyon, açlık grevini sonlandıran tüm tutukluların hastaneye sevklerinin yapılarak tedavilerinin yapılmasını istedi.

TEKİRDAĞ'DA HASTANELERE GÖTÜRÜLEN TUTUKLULAR  KELEPÇELİ OLARAK AYAKTA TEDAVİ EDİLİYOR

Tekirdağ F1 Cezaevinde açlık grevinde olan tutuklular, Tekirdağ Devlet Hastanesi 1. kısıma getirilip, kelepçeli, ayakta muayene edilip, ring aracıyla geri götürülüyor.(MEZOPOTAMYA AJANSI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar