Optimar anketine göre partilerin oy oranı

Optimar anketine göre partilerin oy oranı
Abdülkadir Selvi, Optimar Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketi paylaştı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Optimar Araştırma Şirketi’nin 28 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 2523 kişi ile yüz yüze konuşma yöntemiyle yaptığı araştırmayı bugünkü köşesine taşıdı. Selvi, "Ankete göre, Türkiye’nin en önemli sorununda, yüzde 35.5 ile 'ekonomi' ilk sırada geliyor" dedi.  

Selvi'nin "Anketten hangi çarpıcı sonuçlar çıktı?" başlığı ile yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Türkiye’nin en önemli sorununda, yüzde 35.5 ile "ekonomi" ilk sırada geliyor. Onu yüzde 25.7’yle işsizlik takip ediyor. Ekonomi ile işsizlik birbirini destekleyen veriler olarak görülüyor. Terör ise yüzde 14.7’yle üçüncü sıraya gerilemiş durumda.

İLGİLİ HABER: AKP YAPTIRDIĞI ANKETTE YÜZDE 34'TE KALDI

Seçimlere giderken partilerin oy oranları nasıl görünüyor?

Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 45.5, CHP yüzde 28.6, MHP yüzde 7.6, İYİ Parti yüzde 7.7, SP yüzde 1.4, HDP ise yüzde 7.6 olarak görünüyor. 24 Haziran’a göre AK Parti ve CHP oylarında bir artış dikkat çekiyor. Ancak seçimlerde sandığa sadece partiler değil, ağırlıklı olarak ittifaklar girecek. Cumhur ittifakı ile millet ittifakı yarışacak. O nedenle sadece partilerin oy oranını değil, artık ittifakların alacağı oyu ölçmemiz gerekiyor.

KARARSIZLARIN ORANINA DİKKAT

Ankette benim dikkatimi çeken ise farklı bir veri oldu. Seçim ortamına girdik ama hâlâ kararsız olduğunu ifade edenlerin oranı yüksek. Seçmenlerin yüzde 27’si "Kararsızım" diyor. Partilerin bunu dikkate alması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar