Afrin'den yeni işkence görüntüleri

Afrin'den yeni işkence görüntüleri
Zincirle bağlı şahsa işkence yapıldığı ve ailesinden fidye istendiği görülüyor.

Afrin’de ÖSO’cuların kaçırdıkları insanlara işkence yapıp ailelerinden fidye istemelerine dönük saldırılar sürüyor. Kaçırma, fidye isteme, tehdit ve cinsel suçların arttığı Afrin’e ilişkin sosyal medyaya düşen son videolarda bir Kürt gencine işkence yapıldığı görülüyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntünün aileye gönderilerek fidye istendiği belirtilirken zincirlerle bağlı iken işkence gören şahıs kardeşine seslenerek fidyeyi ödemelerini, aksi takdirde öldürüleceğini anlatıyor.

Daha önce de kaçırılarak işkence yapılan ve ailelerinden fidye istenen sivillerin görüntülerinin yer aldığı çok sayıda video sosyal medyaya düşmüştü. Son yayınlanan görüntüdeki şahsın videosunu Afrin’e ilişkin hak ihlallerini bildiren sosyal medya hesaplarının yanı sıra PYD de kendi hesabından yayınladı.

BM ÖSO'CULARIN SUÇLARINA RAPORUNDA YER VERMİŞTİ

Birleşmiş Milletleri’nin (BM) Suriye’deki kimyasal saldırılar ve uluslararası hukuk ihlallerine ilişkin hazırladığı raporda Afrin’de ÖSO’Cuların gerçekleştirdiği ihlallere de yer vermişti.

Reuters’in Eylül ayının ortalarında geçtiği habere göre, 400 mülakata dayanan BM raporunda, Türkiye’nin 20 Ocak’ta Afrin’e yönelik olarak başlattığı saldırıların da incelendiği bilgisine yer veriliyor. 20 Ocak'ta başlayan Afrin harekatından sonra kentin en büyük hastanesinin yanı sıra bir pazaryeri ile konutların TSK uçakları tarafından vurulduğu kaydedilen raporda Türkiye’nin himayesindeki ÖSO gruplarının kaçırma, fidye isteme, tehdit ve cinsel suçlar ile mal ve mülklere el koyma suçları işlediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar