Afrin'e giden konvoya top atışı

Afrin'e giden konvoya top atışı
Cezire'den Afrin'e destek için giden halkın bulunduğu konvoya TSK tarafından top ateşi açıldığı, saldırıda yaralananların olduğu bildiriliyor.

HABER MERKEZİ - Cezire bölgesinden destek amacıyla Afrin'e geçmek isteyen binlerce sivilin bulunduğu konvoy TSK'nin topçu ataşiyle vuruldu. Saldırıda yaralıların olduğu bildirildi.

ANHA'nın bölgedeki muhabirlerine dayandırdığı habere göre, akşam saatlerinde Afrin’in girişindeki kontrol noktasına varan konvoy, topçu saldırısına uğradı. İlk bilgilere göre olayda yaralananlar var. Söz konusu yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırıda tüp gaz yüklü aracın isabet alması sonucu büyük bir patlama olduğu da belirtiliyor.

Saldırıda ayrıca sivillere ait bazı araçların yandığı ve keşif uçaklarının da uçuş yaptığı bildirildi.

Bu arada TSK'nın Afrin'in Eşrefiye Mahallesi'ne de top atışı yaptığı belirtildi. Mahallede yaşamını yitirenlerin olduğu belirtiliyor.

GENELKURMAY: KONVOYU VURDUK

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Afrin'e girmeye çalışan 30-40 araçlık bir konvoyun vurulduğu belirtildi. Sözkonusu konvoyun Afrin'e gitmeye çalışan halk konvoyu olduğu sanılıyor. Genelkurmayın ilgili açıklaması şöyle:  "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur." 

Öne Çıkanlar