Afrin Sağlık Meclisi: Klor gazı bulgularına rastladık

Afrin Sağlık Meclisi: Klor gazı bulgularına rastladık
Afrin Sağlık Merkezi yaptığı ilk incelemenin sonuçlarını açıkladı ve 'Bunları uluslararası sağlık ve insan hakları örgütleriyle paylaşmaya hazırız' dedi.

HABER MERKEZİ- Afrin Sağlık Meclisi, Şiyê Erende köyünde sivillere karşı kullanılan silahlarda klor maddesi bulgularına rastladıklarını belirterek, uluslararası sağlık kurumlarına inceleme çağrısı yaptı.

İLGİLİ HABER: TAHLİLLER KLOR GAZININ KULLANILDIĞINI GÖSTERİYOR

Afrin Sağlık Meclisi, zehirli gaz kullanımıyla ilgili yaptıkları incelemenin ilk sonuçlarını açıkladı. Avrîn Hastanesi önünde açıklama yapan Sağlık Meclisi üyesi Dr. Xelîl Sebrî, Afrin’in Şiyê ilçesi Erende köyünde kullanılan silahlardan etkilenen sivil yurttaşlar üzerinde yapılan ilk tetkiklerde silahların zehirli gaz içerdiğini kaydetti. Bu silahlardan dolayı yaralanan yurttaşların isimlerini veren Sebri, "Laboratuvarlarımızda uzman doktorlarımızın yaptığı tetkikler sonucu bu kişilerin nefes zorluğu çektiği ve kimyevi bir reaksiyona maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır. Yine silahların kullanıldığı bu bölgeden getirdiğimiz toprak üzerinde yaptığımız incelemede de yüksek oranda klor maddesine rastlanmıştır" dedi.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI 

Dr. Xelîl Sebrî, yaptıkları inceleme ve tetkik sonuçlarını tüm uluslararası sağlık ve insan hakları örgütleriyle paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Bu konuda tüm uluslararası kurumların görevlerini yerine getirmeleri ve buraya gelerek inceleme yapmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kullanılan zehirli silahlardan etkilenen sivillerin isimleri şöyle: Ebdurehman Şelil, Mehmud Reşid Hesun, Ehmed Mihemed Hemo, Ednan Şalil Osman, Mohamed Arif Heqi. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar