Şık'tan Şener'e: Güce secde ediyor

Şık'tan Şener'e: Güce secde ediyor
'Kimin masum ya da suçlu olduğunu ayıracak olan, aklını kininin esiri eden sen değilsin'

Firari eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanıp daha sonra Ergenekon davası kapsamında tutuklanarak cezaevinde kalan gazeteciler HDP Milletvekili Ahmet Şık ile Posta gazetesi yazarı Nedim Şener arasında 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde tutuklanan rütbesiz askerler nedeniyle tartışma çıktı. Ahmet Şık, Şener'in ifadelerini eleştirerek, "Güce secde eden, savcı/hakim dili kullanan" dedi.

Şener, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde kışladan çıkan askerlerle ilgili olarak, "5 günlük er olması fark etmez. Ya da görev gereği gitmiş dahi olsa darbeye kalkışmıştır" dedi. Şener daha sonra sosyal medya hesabından "Boğaz Köprüsü'nde bir er, FETÖ’cü komutanı tarafından kafasına sıkılıp öldürüldü. Şehit oldu. Neden? Halka ateş etmediği için. Ben o şehit olan askerle, diğerlerini nasıl ayıracağım?" paylaşımı yaptı.

Şener'in bu paylaşımına HDP Milletvekili Ahmet Şık sosyal medya hesabından "Kimin masum ya da suçlu olduğunu ayıracak olan, aklını kininin esiri eden sen değilsin. Cemaatçi hakim savcılar gibi menfaatlerini hukukun üstünlüğüne çiğneten değil de bağımsız, tarafsız ve hukuk normlarıyla soruşturma yürüten bir yargı olsaydı eğer, sen de toptancılık yapmazdın" karşılığını verdi.

Şık'ın yanıtına Nedim Şener daha sert bir üslupla cevap verdi. Şener, "Aklını kinin ve nefretinin esiri edip pkk yerine ‘devlete terörist’, Fetö’ye ‘cemaat’, 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ demeseydin seninle konuşacak bir şeylerimiz olurdu" dedi.

Şık, tartışmayı sonlandırarak, "Güce secde eden savcı/hakim dili kullananlar, kendileri gibi konuşan gazeteci kılığındaki tetikçilerle sohbet etsin. Devlet seri cinayetler işleyen bir katil, Cemaat içinde FETÖ denilen çetenin de olduğu sosyolojik bir olgu,darbe de karanlıkta bırakılıyor olduğu kadar gerçek. Nokta." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nedim Şener ile CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da geçtiğimiz gün sosyal medyada tartışmıştı.

Gazeteci Nedim Şener'in ABD ile Türkiye arasında kriz yaratan ve dün tahliye edilen Rahip Brunson'la ilgili söylediklerine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "İşte ülkenin önemli değerlerinden NEDİM ŞENER..." paylaşımında bulunmuştu.

Bekaroğlu'nun paylaşımına tepki gösteren Şener de paylaşımın altına yorum yaparak, CHP'li Bekaroğlu'na yanıt vermişti.

ŞENER: BELKİ İKTİDAR OLURSUN ÇAPSIZ

Şener, yaptığı yorumda "Huzurlarınızda CHPTROLÜ büyük solcu Bekaroğlu!!!! Sadece iddianamedeki suçlamanın ne olduğunu anlattığım programdan alıntıyla muhalefet ediyor. Hişşşt Bekaroğlu bana laf yetiştireceğine ülke için politika üretsen belki iktidar olursun çapsız" ifadelerini kullanmıştı.

BEKAROĞLU: SEN NE UTANMAZ ADAMSIN!

Şener'in yorumuna tepkisiz kalmayan Bekaroğlu, "Mahkeme dosyasını anlatıyormuş... Ulan @nedimsener2010 sen hiç utanmıyor musun, uydurma gizli tanık ifadelerini gerçekmiş gibi anlatıyorsun! Evet, evet, sen ne utanmazsın adamsın..." diyerek Şener'e yanıt verirken Şener de "Bak Bekaroğlu, ‘iddianamede neler geçiyor? diye sorarsan bu konuşmayı bugün yapılmış say. Aç telefon utanmaz yüzüne söyleyeyim. Ha bir de namusun varsa programın tamamını paylaş. Herkes senin gibi yolunu şaşırmış sanma" ifadelerini kullanarak paylaşımda bulunmuştu.

Bekaroğlu'nun, Brunson davasına ilişkin Şener'in anlatımlarını paylaştığı twitinde gördüğü işkenceye ilişkin söyledikleri de dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar