Ajan krizinde yeni gelişme: Kız iyileşiyor, babanın durumu kritik

Ajan krizinde yeni gelişme: Kız iyileşiyor, babanın durumu kritik
Rusya ile Batı arasında 'Soğuk Savaşı' anımsatan ajan krizinin merkezinde olan eski çifte ajan Sergei Skripal’ın kendisiyle birlikte zehirlenen kızının durumunun iyiye gittiği iddia edildi.

HABER MERKEZİ- Rusya ile Batı arasında derinleşen krizin merkezinde olan eski çifte ajan Sergei Skripal’ın kendisiyle birlikte zehirlenen kızının durumu iyileşiyor. Reuters'ın Salisbury’deki hastaneden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Skripal’in kızı Yulia’nın artık kritik durumda olmadığı açıklandı. Baba-kızın 4 Mart günü sinir gazıyla evlerinin önünde zehirlendiği Salisbury’deki hastaneden yapılan açıklamada, Yulia Skripal’in tedaviye olumlu yanıt verdiği ancak en az 24 saat medikal gözetimde tedavisene devam edileceği belirtildi. 

'KIZI İYİLEŞİYOR BABANIN DURUMU KRİTİK'

Hastahane adına açıklama yapan Dr. Christine Blanshard, Yulia'nın durumunun daha iyi olduğunu açıklamaktan memnuniyet duyduklarını açıkladı. Yulia Skripal şu an için taburcu edilmeyecek. Sergei Skripal'ın durumuna ilişkin yapılan açıklamada ise saldırı nedeni ile beyninde zarar meydana geldiği durumun stabik ancak kritik olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABER: TRUMP 60 RUS DİPLOMAT SINIR DIŞI EDİYOR

İngiliz istihbaratına bilgi satmaktan Rusya’da mahkum edilen, 2010’da ABD ile casus takasında serbest kalıp İngiltere’ye yerleşen ve İngiltere vatandaşı olan eski Rus askeri istihbarat ajanı Sergey Skripal ile kızı Yuliya, 4 Mart’ta Salisbury kentinde bir bankta bulunmuştu. İngiltere, baba-kızın sinir gazıyla zehirlenmesinden Rusya’yı sorumlu tutmuş; çok sayıda ülke Rusya’ya dipomatik çalışanlarını sınırdışı ederek tepki göstermişti.

İLGİLİ HABER: 'SOĞUK SAVAŞ'TA YENİ HAMLE'

Öne Çıkanlar