AKP'de 'hainlik' tartışması sertleşti

AKP'de 'hainlik' tartışması sertleşti
Abdullah Gül'ü 'hainlikle' suçlayan AKP’li Dağ'a sert cevap: Şahsiyet ve onur yoksunu, havlayan köpek...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, Abdullah Gül için ‘Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir’ sözlerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruma müdürü Osman Çangal’dan yanıt geldi.

Çangal, Twitter hesabından, "Şahsiyet ve onur yoksunu havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz..." dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gül için, "Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir" demişti.

İLGİLİ HABER: ABDULLAH GÜL'Ü 'HAİNLİK'LE SUÇLADI

Dağ'ın açıklamalarını AKP Sözcüsü Ömer Çelik de eleştirmişti. Çelik, "Genel Başkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize her zaman talimatları ve tavsiyesi, AK Parti'de milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı, bakanlık, başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş, AK Parti'de bu görevlere genel başkanımızın takdiri ve yetkili kurullarımızın kararıyla gelmiş siyasi şahsiyetler hakkında her zaman dikkatli ve özenli bir dil kullanılması doğrultusundadır. Dolayısıyla biz her zaman için dikkatli ve özenli bir dil kullanmaya, kurumsal dilimizi bu çerçevede oluşturmaya her zaman için çok büyük bir özen gösteririz. AK Parti gelenekleri de zaten bu şekildedir. Dolayısıyla eleştiri sınırlarını aşan, aşırı ifadeleri tasvip etmiyoruz. Bu bahsettiğiniz ifadede de arkadaşımızın ifadesi eleştiri ifadesini aşan aşırı bir ifade olmuştur. Dolayısıyla tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır" demişti.

İLGİLİ HABER: ÇELİK'TEN GÜL'Ü 'HAİNLİK'LE SUÇLAYAN DAĞ'A TEPKİ

Öne Çıkanlar