AKP'den ikinci HDP hamlesi: Kars adayını geri çekti

AKP'den ikinci HDP hamlesi: Kars adayını geri çekti
Cumhur İttifakı, Iğdır'ın ardından Kars'ta da adayı bire indirdi.

AKP ve MHP’nin yerel seçimlere dönük uzlaşarak protokole bağladığı Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın ve HDP’nin kazanabileceği illerde de ittifakı genişletti.

İLGİLİ HABER: CUMHUR İTTİFAKI AKŞENER'E KULAK VERDİ

Kars Manşet'in haberine göre, AKP Kars'ta Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu’yu geri çekerek MHP’yi destekleyecek.

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, AKP'nin Kars Belediye Başkan adayını çektiğini söyleyerek, "Cumhur İttifakı'nın Kars adayı Çetin Nazik'tir" dedi.

AKP daha önce açıklanan Osmaniye dışında belediyesi HDP'de olan ve MHP'nin kazanabileceği Iğdır ile yine MHP adayının güçlü olduğu Kırklareli'nde çıkardığı adayları geri çekmişti. Genişleme kapsamında MHP bu illerdeki 18 ilçe belediyeyi de AKP'ye bırakmıştı.

BİLGEN: AKP SANDIKTAN ÇEKİLEREK KÖTÜ YÖNETİMİN SORUMLULUĞUNU ALMIŞ OLDU

HDP'nin Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Bu tamamıyla HDP'nin seçimi kazanmaması için AKP ve MHP'nin bir araya gelmeye zorlanmasıdır. Kars elbette bu tabloyu görecek ve ona göre değerlendirecektir. Kars kentini bu hale getirenlerden mutlaka hesap soracaktır. AKP 5 yıldır bu kentte yaratılan bu kadar kötü hizmet ve suiistimali kollayan bir yaklaşıma girdi. AKP sandıktan da çekilerek bu kötü yönetimin sorumluluğunu da almış oldu" dedi. 

HDP'NİN IĞDIR ADAYI AKKUŞ: BİZİM İTTİFAKIMIZ HALKLARLADIR

AKP'nin adayını çektiği bir diğer kent ise Iğdır oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in MHP ve AKP'ye yaptığı, "Adaylarını teke düşürsünler. Biz de destek vereceğiz" açıklamasının ardından AKP adayını çekerek MHP'nin adayıyla seçime gidiyor.

HDP'nin Iğdır Belediyesi Eşbaşkan adayı Yaşar Akkuş, "Buradaki temel anlayış 'Kürtler kazanmasın da kim kazanırsa kazansın' anlayışıdır. Biz bu oyunu burada yaşayan tüm haklarla birlikte bozacağız ve mutlaka kazanacağız" diye belirtti. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar