AKP’li meclis üyesi, Kadıköy Belediye Başkanı’nın mikrofonunu kapattı

AKP’li meclis üyesi, Kadıköy Belediye Başkanı’nın mikrofonunu kapattı
'Siyaset yok, sadece selamlama yapacaksınız, yemeği ben verdim.'

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Patnos Spor için verilen bir yemekte AKP'li bir meclis üyesinin mikrofonu kapatarak "Siyaset yok yemeği ben verdim" demesine sahneyi terk ederek tepki gösterdi. 

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, dün Pendik’te Ağrı Amatör Ligi’nde oynayan Patnos Spor için verilen yemekten bir video paylaştı. Videoda Kadıköy’ün CHP’li belediye başkanı Şendil Dara Odabaşı sahneye konuşma yapmak için çıktığı sırada mikrofon kapatılıyor. Bu sırada Odabaşı'’nın yanına gelen Pendik Belediyesi’nin AKP’li üyesi İdris Bilici, Kadıköy Belediye Başkanı’na "Siyaset yok, sadece selamlama yapacaksınız, yemeği ben verdim" ifadesini kullanıyor. İdris Bilici’nin kaba davranışı karşısında Odabaşı da mikrofonu bırakıp salonu terk ediyor.

Saymaz, videoya "Odabaşı'ya yapılan saygısızlığa kızan Patnoslular yemekten ayrılmış" notunu düştü.

Saymaz, daha sonra Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç’ın kendisini arayarak şunları söylediğini aktardı:

"Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'na yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz. İlçemizin böyle bir saygısızlığa alet edilmesinin şiddetle karşısındayız. Odabaşı'na üzüntülerimi belirttim, ilçemize davet ettim."

Odabaşı da sosyal medya hesabında şu notu yazdı:

"Geceyi düzenleyen, davet eden, selamlamaya çağıran Patnoslular, konuşmamı engelleyen AKP’li Pendik Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi. Yemeğin parasını verdiler diye Patnos Spor’un şampiyonluğunu kutlamama izin vermediler. Nasılsa alıştık buradan kutlamaya, tebrikler Patnos Spor."

Öne Çıkanlar