Akşener: Mansur Yavaş İYİ Parti’yi tercih etmedi

Akşener: Mansur Yavaş İYİ Parti’yi tercih etmedi
Mansur Yavaş’ın adı CHP-İYİ Parti ittifakının Ankara adayı olarak geçiyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı geçen Mansur Yavaş’ın İYİ Parti adaylığını tercih etmediğini açıkladı.

Mansur Yavaş’ın adı CHP-İYİ Parti ittifakının Ankara adayı olarak geçiyordu. Ancak Yavaş, CHP'nin adayı olmak istediğini, İYİ Parti'den aday olması halinde Ankara'yı kazanamayacaklarını söylemişti. 

Akşaner Sözcü gazetesine yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını cevapladı. Akşener, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmayı reddetmesiyle ilgili; "Benim sizin gibi dışarıdan takip ettiğim bir durum oldu. Konuyu basına yansıyanlardan biliyorum. Fakat Sayın Yavaş ile bugün konuştum. Evet, İYİ Parti adayı olarak -ortak aday olarak söylüyorum-, İYİ Parti adaylığını tercih etmediğini söyledi. Ben de kendisinin bu görüşüne saygı duyduğumu söyledim, başarılar diledim" dedi.

Akşener, Ankara için başka bir ismin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile tekrar ne zaman görüşecekleri sorularına ise "bakacağız" diye cevap verdi.

Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve İYİ Parti Genel Sekreter Cihan Paçacı ile birlikte, Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İnternet Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve İnternet Haber Koordinatörü Yücel Arı hakkında, "FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlamasıyla iddianame hazırlanması üzerine gazetenin Ankara bürosunu ziyaret etti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar