Alevilerin evleri işaretlendi

Alevilerin evleri işaretlendi
Karşıyaka'nın Yamanlar Mahallesi'nde Kürt ve Alevilerin yaşadığı 6 evin kapısına çarpı işareti konuldu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde Kürt ve Alevilerin yaşadığı 6 evin duvar ve kapıları işaretlendi. Yaşananlar üzerine mahalleliler, polisi aradı. Polisin gelip sadece tutanak tutarak çarpı işaretlerinin üzerlerini boyaması yurttaşların tepkisine neden oldu. 

‘BURADAYIZ KORKMUYORUZ’

Olayın yaşandığı mahalleye giden HDP Milletvekili Murat Çepni, yurttaşları ziyaret etti. HDP ilçe eski yöneticisi olan Hüseyin Akgül mahallede Maraşlı ve Alevi yurttaşların yaşadığını belirterek, "Bu hedef göstermektir. Biz bir toplumuz ve bunu görmek kabul etmek istemiyorlar. Bu ülkenin Alevileri bunu yıllarca yaşadı. Bizi korkutmaya çalışıyorlar. 10 gün önce AKP'li bir grup mahallede broşür dağıtarak oy istemeye geldi. 'Bizim AKP’ye verecek oyumuz yok' dedik. Orada buna tepki göstermiştik ve sonrasında da bu olay oldu. Oysa bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Biz buradayız ve korkmuyoruz" dedi.

‘GEREKEN NE VARSA YAPILSIN’

HDP Milletvekili Murat Çepni ise olayın faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini kaydetti. Çepni, sözlerine şöyle devam etti: "Bir an önce yapılması gereken ne varsa yapılsın. Eğer yapmazlarsa bu konuyu geçiştirirlerse kendileri de bu provokasyonun parçası olacaktır." (MEZOPOTAMYA AJANSI) 

Öne Çıkanlar