Almanya'da rehine krizi zanlının yakalanmasıyla son buldu

Almanya'da rehine krizi zanlının yakalanmasıyla son buldu
Köln tren istasyonunda yaşanan rehine krizinde zanlı ağır yaralı olarak yakalanırken rehine kadın hafif yaralı olarak kurtuldu.

ARTI GERÇEK - Almanya'da öğlen saatlerinde bir kadın Köln tren istasyonu civarındaki bir eczanede rehin alınmış, polis bunun üzerine bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak operasyon başlatmıştı. Çevreden gelen yanık kokusu nedeniyle itfaiye de operasyona çağırılmıştı.

Köln Polisi saat 15:00 gibi twitter hesabından operasyonun tamamlandığını ve zanlının yakalandığını bildirdi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada zanlının düzenlenen operasyon sonrasında ağır yaralı olarak ele geçirildiği ve bölgede güvenliğin sağlandığı bilgisine yer verildi. Açıklamada, rehine alınan kadının ise hafif yaralı olduğu belirtildi. "Yaralılara dönük gerekli tedaviler yapılmış ve önlemler alınmıştır" denilen açıklamada bölgenin emniyetinin sağlandığı da belirtildi.

Köln Merkez Tren İstasyonu'nda gerçekleşen olay sonrasında istasyon tamamen tahliye edilirken Alman polisi, vatandaşlara tren istasyonundan uzak durmaları çağrısında bulunmuş, 6 ila 11 arasındaki tüm peronlarda seferler geçici olarak durdurulmuştu. Yolcular tren garının ve tren hareket saatlerinin normale dönmesini bekliyor.

Alman Focus dergisi bölgede birkaç el silah sesi duyulduğunu yazsa da Alman polisi olay yerinde silah ateşlenip ateşlenmediği konusunda net bilgileri olmadığını açıklamıştı.

Alman NTV kanalının iddiasına göre, zanlı daha önce garın arkasındaki McDonalds'ta 14 yaşındaki bir kıza yanıcı bir sıvı ile saldırmış ve yakmaya çalışmış, ardından ise küçük kızı bırakıp eczaneye yönelmişti. Alman NTV kanalının iddiasına yönelik polis, söz konusu olayın rehine kriziyle bağlantısı olduğunu bildiren herhangi bir açıklama yapmadı.

Köln polisi olay sırasında resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapmayı sürdürdü.
 

 

 

Öne Çıkanlar