Alper Taş: Sosyal Market’i yaygınlaştıracağız

Alper Taş: Sosyal Market’i yaygınlaştıracağız
Beyoğlu’nun bütün mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geleceğini açıklayan CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, Çukur, Bülbül ve Bostan mahallelerine gitti.

ARTI GERÇEK- CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’ın sokak ziyaretleri sürüyor. Beyoğlu'nda Çukur, Bülbül ve Bostan mahallelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Alper Taş, bölge halkıyla sohbet etti. Mahallelilere Beyoğlu’nu birlikte yönetme sözü veren Alper Taş’a mahalle sakinleri destek verdi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Alper Taş, sorunların tüm halkın katılımıyla kurulacak mahalle meclisleri eliyle çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği Dolapdere Şubesi ile Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni de ziyaret eden Alper Taş, dernek yöneticileri ile kısa görüşmeler gerçekleştirdi.

HALKEVLERİ’NE ZİYARET

Beyoğlu’ndaki İstanbul Halkevi’ni de ziyaret eden Alper Taş, burada adaylık süreci hakkında bilgi verdi ve Beyoğlu’nda nasıl bir yerel yönetim anlayışını benimsedikleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yapılan görüşmede Halkevleri’nin 87’nci kuruluş yıldönümünü de kutlayan Alper Taş, Halkevleri’nin tüm Türkiye’de başlattığı "Okumak Özgürleştirir" kampanyasına da destek verdiklerini ifade etti.    

'BEYOĞLU’NDAKİ SOSYAL YARDIMLAR ARTIRILACAK'

Beyoğlu Belediyesi tarafından Küçük Piyale Mahallesi’nde kurulan Sosyal Market’i de ziyaret eden Taş, Sosyal Market çalışanlarından çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

SOSYAL MARKET’İ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Sosyal Market ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulunan Alper Taş, "Sosyal Market uygulaması oldukça önemli faydalı ve sosyal bir proje. Bizim amacımız Sosyal Market’i daha da geliştirip yaygınlaştırmak. Yerel bölgelerde bir dayanışma ekonomisi inşa etmeyi amaçlıyoruz. Sosyal Market de bu anlamda bizim dayanışma ekonomisi içinde geliştirip yaygınlaştıracağımız projelerin başında geliyor" dedi.

'YARDIMLARI KESECEĞİMİZE DÖNÜK YALANLARA İNANMAYIN'

Giderek daha da derinleşen ekonomik kriz koşullarında vatandaşları krize karşı korumak için toplumcu ve sosyal belediyeciliği geliştireceklerine vurgu yapan Taş, "Bütün Beyoğlu’na egemen olacak bir dayanışma ağı kuracağız. Üretici ve tüketici kooperatifleri, sağlık, eğitim, kültür ve sanat kooperatiflerini tüm Beyoğlu’na yaygınlaştırmayı amaç ediniyoruz. Sosyal yardımları keseceğimizi iddia edenlere buradan bir kez daha sesleniyorum; tam tersine biz var olan sosyal yardımları korumakla birlikte bunları daha da artıracağız" şeklinde konuştu.  

Öne Çıkanlar