'Türkiye Afrin'de ÖSO gruplarını tasfiyeye başladı' iddiası

'Türkiye Afrin'de ÖSO gruplarını tasfiyeye başladı' iddiası
Yerel kaynaklar Türkiye'nin ÖSO gruplarını Afrin'den tasfiye etmek için bu sabah operasyon başlattığını belirtti.

Türkiye'nin Afrin’de bazı ÖSO gruplarını tasfiye amacıyla operasyon başlattığı ve bu gruplarla çatışmalar yaşandığı belirtildi. 

ANF’nin bölgeden aktardığı habere göre, Türkiye bu sabah 05.00 sıralarında Afrin’deki ÖSO gruplarından Ahrar Şarqiye ile Hurras El Din adlı gruplara operasyon başlattı. TSK'ye bağlı özel timler ile adı geçen grupların çatıştığına dair bilgiler de geldiği belirtiliyor. 

"ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞ YASAKLANDI"

Alınan bilgilere göre sabah saatlerinden bu yana Afrin'de aralıksız keşif uçuşları yapılırken, özel timlerin evlerin çatılarına yerleştirildiği ifade edildi. Haberde yerel halkın köylere doğru kaçtığı, şehir merkezine girişlerin ise yasaklandığı ifade edildi.

Haberde yerel kaynakların, dün gece saatlerinden itibaren Türkiye'nin görevlendirdiği grupların Afrin’deki temel yolları tuttuğu ve operasyonun sabah 05.00’te başladığı öne sürüldü. Haberde Afrin'deki Eşrefiye Mahallesi’nde gelişen çatışmalarda tank ve hafif silahların kullanıldığı da ifade edildi.

"AFRİN'DEN CERABLUS VE BAB'A TASFİYE"

TSK'nin ÖSO gruplarından Ahrar Şarqiye'yi Afrin’den Cerablus ve Bab'a kadar tasfiye etmek üzere operasyon başlattığı da aktarılan haberler arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar