Halkevleri'ne operasyon: 4 şube başkanı gözaltında

Halkevleri'ne operasyon: 4 şube başkanı gözaltında
Ankara’da polis beş Halkevi şubesinde ve dört Halkevi şube başkanının evinde arama yaptı. Hakkında gözaltı kararı olan 5 şube başkanından 4'ü gözaltına alındı.

Ankara'da Tuzluçayır, Keçiören, Eryaman, İlker ve daha önce 'izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti yürütmek' gerekçesiyle mühürlenen Mutlu Halkevi şubelerine operasyon düzenleyen polis arama yaptı. Şubede yapılan aramalara Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin katılmasına ise izin verilmedi.

5 Halkevi yöneticisi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilirken, Mutlu Halkevi Şube Başkanı Seher Gümüşay, Mamak Halkevi Şube Başkanı Dilara Doğanbaş, Keçiören Halkevi Şube Başkanı Şebnem Kıymet Yar ve Eryaman Halkevi Şube Başkanı Şenay Yılmaz Güner evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alındı. İlker Halkevi Şube Başkanı Eray Kurt hakkında ise yakalama kararı bulunuyor. 

Evlerde yapılan aramalarda "Darağacında Üç Fidan", "Mahir Çayan’ın Yaşam Öyküsü" gibi kitaplara el konulduğu öğrenildi. Halkevleri çalışma raporları da bu aramalarda suç unsuru olarak değerlendirilirken, Suruç’ta hayatını kaybeden bir kişinin fotoğrafına da el konuldu. 

Gözaltına alınanlar hakkında terör propagandası yapmak iddiası bulunurken hangi terör örgütü olduğuna ilişkin ise bir bilgiye ulaşılamadı. Propaganda ile suçlanan yöneticilerden Keçiören Şube Başkanı Kıymet Yar’ın sosyal medya hesabının bulunmadığını söyleyen avukatlar, bir kişinin de akıllı telefonun bulunmadığını belirtti.

Polis operasyona ilişkin herhangi bir bilgi  paylaşmazken Halkevleri operasyonlara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Biliyoruz ki; bu soruşturmanın nedeni Halkevleri’nin muhalif kimliğidir. Bu soruşturmanın nedeni hukuksuz mühürlemelere rağmen halkın hakları mücadelesinin kesintisiz devam etmesidir. Krizin faturasının halka ödetilmek istenmesinin karşısında buna karşı çıkmamızdır. Bugün hesap vermeyip bundan rahatsız olanlar Halkevleri’ni susturmaya çalışmaktadır. Halkevleri’ni susturamayacaksınız. Halkevleri susmaz, memleket susmaz."

 

Öne Çıkanlar