Arkadaşlarının alacakları ödenmeyince yeniden eyleme başladılar

Arkadaşlarının alacakları ödenmeyince yeniden eyleme başladılar
Direnişleriyle aylarca ödenmeyen maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri, alacakların ödenmemesi üzerine yeniden eyleme başladı.

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışırken maaşları ve yemek ücretleri ödenmeden işten çıkarılan işçiler, verilen sözler yerine getirilmeyince Kadıköy’de yeniden eylem yaptı. İşlerine son verilmesinin ardından Temmuz ayı başında eyleme geçen işçiler, maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü üzerine 17 Temmuz’da eylemlerini sonlandırmıştı.

Ancak işten çıkarılan 12 işçiden ikisinin haklarının verilmemesi üzerine eylemlerine devam etme kararı alan işçiler, Kadıköy PTT Şubesi önünden Özsüt Şubesi’ne yürüdü.

'ÖZSÜT SÖZÜNÜ TUT HAKKIMIZI VER'

Ellerinde, 'Özsüt’te hak gaspına son' yazılı pankart taşıyan işçiler, yine 'Haksızlık varsa direniş var', 'Özsüt sözünü tut hakkımızı ver', 'Özsüt işçileri yalnız değildir' sloganları atarak arkadaşlarının gasp edilen tüm hakları verilene kadar eylemlerine devam edecekleri mesajı verdi.

Yürüyüş sonrasında konuşan işçilerden Umut Marangoz, verilen söze rağmen iki arkadaşlarının maaşları, tazminatları ve yıllık izin paralarının yatırılmadığını belirtti.

Yaptıkları görüşmelerde iki arkadaşlarının en geç Cuma günü yatırılacağı söylenen alacaklarının yatırılmadığını söyleyen Marangoz, "Biz direndiğimiz için haklarımızı aldık. Ama içerde hala çalışan arkadaşlarımızın 3 aydır paraları ödenmiyor. Bugün ki görüşmemizde de çok komik bir diyalog geçti. Özsüt’ün avukatı bize iki arkadaşımızın parasını ödemenin öncellikleri olduğunu ancak ödenecek miktar 16 bin TL olduğunu için şu anda ödeme yapamayacaklarını söyledi" diye belirtti.

Yine askere giden 2 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarının yatırılmadığını, 80'e yakın işçinin ise paralarını alamadığını söyleyen Marangoz, tüm arkadaşları haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.



'MAĞDUR DURUMDAYIZ'

Alacakları ödenmeyen iki işçinden biri olan Cansu Sayra Andaç, Özsüt’te iki sene çalıştığını ve 3 aylık maaşı ile birlikte tazminatlarının ödenmediğini dile getirdi. Alacağı yatırılmadığı için kişisel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Andaç, "Mağdur durumdayız. Kredi kartlarına borçlanıyorum, her gün faiz ödüyorum. Hakkımızı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Alacaklı diğer işçi Kerem Diranay ise, Özsüt’te 1 yıl çalıştıktan sonra işten çıkartıldığını, 1 aylık maaşının ve kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini aktardı. İşten mobbing uygulanarak çıkarıldığını söyleyen Diranay, "Hala kıdem tazminatımın verilmeyeceğini söylüyorlar. Bir seneden fazla çalıştım burada. Yıllık izin param içerde hâlâ. İş de bulamıyorum, mağdurum" diye konuştu. (M.A)

Öne Çıkanlar