'Asla ve kat'â binmem' demişti; Erdoğan'ın uçağıyla Japonya yolcusu

'Asla ve kat'â binmem' demişti; Erdoğan'ın uçağıyla Japonya yolcusu
Daha önce 'Tayyip Erdoğan'ın uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim' diyen Ahmet Hakan Erdoğan'ın Japonya seyahatine eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı seyahatlerine eşlik eden gazetecilere 2016'da kaleme aldığı 'Dönmek üzerine bir manifesto' başlıklı yazısında, "Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim" diyen Hürriyet yazarı ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan'ın da eklendiği öğrenildi.

Ahmet Hakan, T24'ün "İlk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını davet edildiğinizi öğrendik, sizden de teyit etmek istedik, bilgi verir misiniz" sorusuna, "Bunun bir haber değeri mi var" karşılığını verdi. Hakan, T24 editörünün "Teyit etmek istiyoruz" yanıtı üzerine, "İnternet sitelerine konuşmuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ilk olarak Japonya'da G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak, daha sonra Çin ve Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

Erdoğan'ın bir hafta sürecek yolculuğuna çok sayıda gazetecinin yanı sıra Ahmet Hakan da katılacak.

'ASLA VE KAT'Â UÇAĞINA BİNMEM'

Ahmet Hakan 15 Ocak 2016 tarihinde Hürriyet'te yayımlanan 'Dönmek üzerine bir manifesto' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bana 'döndü' derler, bana 'korktu' derler diye doğru bildiklerimi söylemekten asla çekinmeyeceğim.

Yeri gelip aynı konularda Tayyip Erdoğan’la düşüncelerimiz örtüştüğünde... Bunu yüksek sesle ifade etmekten kaçınmayacağım. Örtüşmediğinde eleştiri hakkımdan feragat etmeyeceğim.

Tayyip Erdoğan'ın ya da Ahmet Davutoğlu'nun uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar