Öcalan'ın avukatlarından açlık grevlerine ilişkin yeni açıklama

Öcalan'ın avukatlarından açlık grevlerine ilişkin yeni açıklama
'Kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız.'

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunana müvekilleri PKK lideri Abdullah Öcalan'ın açlık grevinde ve ölüm orucunda olan 7 bine yakın tutuklunun durumuna ilişkin yaptığı çağrı hakkında yeni bir açıklamada bulundu. 

Asrın Hukuk Bürosu, müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajını açlık grevcilerine ilettiklerini ve tartıştıklarını belirterek açıklamayı daha sonra yapacaklarını duyurdular.

Asrın Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklama ise şöyle:

"Kamuoyuna 22 Mayıs'ta müvekkilimiz Sn. Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, müvekkilimizin açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonuçlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açiklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız. Saygılarımızla"

LEYLA GÜVEN'DEN MESAJ

Diyarbakır Cezaevi'nde açlık grevine başlayan ve 198. günde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından Asrın Hukuk Bürosu'nun açıklamasını paylaşan Güven, "Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız." mesajını paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar