Balerin heykeline erkek saldırısı

Balerin heykeline erkek saldırısı
Balerin Meriç Sümen'in heykeline saldırıp zarar veriler

İstanbul Maltepe'de düzenlenen 'Türkiye’de ilkler' temalı sergideki balerin heykeline 'Türkiye'de ilkler' listesine girecek kadar çirkin bir saldırı yapıldı.

Maltepe Yalı Mahallesi Beşçeşmeler’de bulunan Babil Kültür, Sanat ve Bilim Derneği tarafından sergilenen Meriç Sümen heykeline saldırıda bulunuldu.

Heykele yapılan saldırıyı 'sapıklık' olarak tanımlayan görgü tanıkları, saldırı anını şöyle anlattı:

"2 kadın, 4 erkekten oluşan bir grup, heykelin bulunduğu yere geldi, içlerinde alkollü olan bir erkek pantolonunu indirerek sokakta sergilenen heykele tecavüz etmeye çalıştı. Çevredeki esnaflardan birinin müdahalesi sonucu grup kaçtı. Daha sonra tekrar gelerek heykeli devirip kırdılar."

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, herhangi bir güvenlik kamerasının olayı kaydetmemesi nedeniyle suçluların tespit edilemediğini ifade eden Babil Kültür, Sanat ve Bilim Derneği Başkanı İnci Şenel, bu nedenle saldırganlardan şikayetçi olamadıklarını söyledi. Saldırının çok üzücü olduğını belirten Şenel, "Çok üzücü bir olay. Ahlaki değerlerin bu kadar yerle bir olduğunu bir kez daha görmek beni çok şaşırttı. Sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar