Bandırma Belediyesi imar affına başvuruyor

Bandırma Belediyesi imar affına başvuruyor
Belediyeye ait kaçak yapılar için belediye başkanına imar affına başvurma yetkisi verildi.

Bandırma Belediye Meclisi'nin belediyeye ait kaçak yapılar için belediye başkanına imar affına başvurma yetkisi verdiği öne sürüldü.

17 Ekim’de yapılan Bandırma Belediyesi 2. Meclis oturumunda "başkanlıktan" gelen talep ile yapı kayıt belgesi alınması için belediye başkanına yetki verilmesi "oy birliği" ile kabul edildi. Böylece imar kanunlarını yürütmek ve kaçak yapıları denetlemekle sorumlu olan belediye yönetimine "kendi kaçak yapılarıyla" ilgili imar affına başvurması için yetki verildi.

Bandırma Gazete’den Necdet Mancılık’ın haberine göre "önemli bir hizmet" olarak sunulan "hobi bahçeleri" Bandırma Belediyesi tarafından "kaçak" olarak yapıldı.

1 Ağustos 2016’da yaklaşık 4 milyon TL bedelle, Edincik Mahallesi 76, 90 ve 91 no’lu tarla vasıflı parseller üzerinde 292 adet hobi bahçesi, kafeteryası ihalesi yapıldı. İhalenin yapıldığı günlerde bir belediye meclis üyesi "bu projenin tarla vasıflı arazi üzerinde yapılmasının uygun olmadığını, imar durumunun değiştirilmesi gerektiğini" dile getirdi. Ancak bu işlemler yapılmadı ve yapı ruhsatlandırılmadı.

Sonrasında bu konu, Edincik Kavşağı ihalesinde tekrar gündeme geldi. Karayolları "tarla" vasıflı olarak bildiği belediye arazisinden kavşak kolunu geçirdi. İlk projeye göre 1 hobi adası, otopark alanı ve hobi bahçesinin yolu kavşak kolunda kaldı. Zira belediye bu konuyla ilgili herhangi bir işlem yapmadığından planlarda söz konusu alan hala tarla olarak görünüyordu.

Karayolları ile görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde maliyet artırılarak proje değiştirildi, devasa yükseklikte istinat duvarı yapılarak hobi bahçesi ulaşım yolu kurtarıldı, ancak 1 hobi adası kavşak kolunun altında kaldı. Hobi bahçeleri tamamlandı ve bugüne gelindi.

Haberde, Sanat Kafe, Çamlık Kafe, hayvan barınağı, kurban kesim yeri gibi yapıların da ruhsatının bulunmadığı yönünde iddialar olduğunu belirtildi. (Kaynak: Sendika.Org)

Öne Çıkanlar