İmamoğlu'ndan 'CHP listelerinde HDP'liler var' iddiasına yanıt

İmamoğlu'ndan 'CHP listelerinde HDP'liler var' iddiasına yanıt
CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu, 'CHP listelerinde HDP'liler var' iddialarına, 'Listelerde bulunan insanların içinde suç işlemiş birileri varsa devletin kurumları var' yanıtı verdi.

Millet İttifakı'nın desteklediği CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te Teke tek Seçim Özel programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

İlk olarak İstanbul'un ve İstanbulluların sorunlarına değinen İmamoğlu sorunları istihdam, işsizlik ve yoksulluk olarak sıraladı.

'ANADOLU'DA İŞSİZİN KOŞULLARI KOLAY İSTANBULLUNUN ÇALACAK KAPISI YOK'

Sadece Ocak ve Şubat ayında 180 bin İstanbullunun daha işsizlik ordusuna eklendiğini belirten İmamoğlu, yine İstanbulluların durumunu, "Karadeniz de veya Doğu Anadolu’da bir işsizin koşulları yine kolay. Komşusu var köylüsü var köyü var. İstanbul’da çalacak kapısı yok" diyerek özetledi.

Projelerini de anlatan İmamoğlu, işsizliğe karşı açıkladığı projeleri "Ya kardeşim, belediyenin işi mi iş bulmak?" sözleriyle eleştiren Binali Yıldırım'a da yanıt verdi:

"İş imkanı yaratacağız. 5 yılda ‘200 bin insana iş imkanı yaratacağız’ dedik. Rakibimiz önce dedi ki, ‘Ya kardeşim, belediyenin işi mi iş bulmak?’, 3 gün sonra ‘500 bin kişi’ diye kendi açıklama yaptı."

'MADEM ÖYLE YARIN ÇIKART BİR KARAR AMA HAKSIZ OLMASIN'

Fatih Altaylı'nın "CHP'nin listelerinde HDP'li kişiler olduğu söylenmekte" sorusuna yanıt veren İmamoğlu,

"Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde bulunan insanların eğer bir terör örgütü üyeliği var ise eğer bu ülkeye karşı bir suç işlemişse devletin kurumu var. Yarın çıkart bir karar; bunun adı tutuklama mıdır başka bir şey midir ne ise. Ama haksız olmasın. İnsanların, seçime 1 hafta kala hakkını hukukunu ayaklar altında ezecek bir hukuksuzluktan bahsetmiyorum.  

'BİNALİ YILDIRM'IN KENDİ TAVRINI TEMSİL EDİP ETMEDİĞİNDEN EMİN DEĞİLİM'

Cumhur İttifakı'nın desteklediği AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’la biraraya gelm talebini tekrarlayan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın kendi kişisel tavrını temsil edip etmediğinden emin olmadığını belirtti:

"Nezaketen de bir iki defa temasımız oldu. Ama ben ‘buluşalım’ dedim mesela. Bu hoşgörü ve açık olan bir insanın bunu kabul etmesi gerekiyor. Acaba orada bir irade bağımlılığı mı var? Yıldırım’ın birinden izin alması mı gerekiyor? Benim öyle bir izin makamım yok mesela." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar