Binali Yıldırım söyleşisine 'vergi' düzenlemesi

Binali Yıldırım söyleşisine 'vergi' düzenlemesi
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın Hürriyet'teki söyleşisinde yer alan 'İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir' sözleri, tepki alınca yine Yıldırım tarafından değiştirildi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Hürriyet gazetesi'ne verdiği ve internet sitesinde de yayımlanan röportajında dile getirdiği "İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir" sözlerinde değişiklik yapıldı.

AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök ile yaptığı söyleşide, İstanbul'a hizmet etmenin ilk koşulunu İstanbul'dan daha çok vergi alınması olduğunu söylemişti.


TEPKİLERİN ARDINDAN YILDIRIM'IN SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER 

Binali Yıldırım'ın açıklamalarının sosyal medyada tepkiyle karşılanması üzerine devreye giren Binali Yıldırım İletişim Ofisi yaptığı açıklama ile ifadelerin yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirterek yüni bir düzeltme yayımladı:

"Doğru ifade şu şekildedir: İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10'u pay almaktadır. İstanbul'un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır."

Binali Yıldırım İletişim Ofisi'nin açıklamasının ardından Hürriyet gazetesi internet sitesinde yer alan söyleşideki ifadeleri değiştirken, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de Yıldırım söyleşisi ile ilgili, "Binali Yıldırım'la ilgili yazımın İstanbul vergileri ile ilgili bölümü kısaltılırken sanki, 'İstanbulludan daha fazla vergi alınacakmış' gibi bir anlam çıkmış" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar