Bir müdahale de Kartal'da: 20 gözaltı

Bir müdahale de Kartal'da: 20 gözaltı
Açlık grevlerine destek olmak için Kartal'da yapılan sessiz oturma eylemine müdahale eden polis, 20 kişiyi gözaltına aldı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Örgütü’nün Kartal Meydanı’nda gerçekleştirmek istediği sessiz oturma eylemine polis müdahale etti. Aralarında HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda partili, üzerinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğraflarının olduğu önlükleri giyerek meydanda bir araya geldi.

Burada oturma eylemine başlayan partililere seslenen polisler, "Yaptığınız kanun dışıdır. Derhal eyleminize son verin" dedi. Polisin bu anonsuna Piroğlu ise, "Asıl sizin yaptığınız kanun dışıdır. Siz bu eyleme izin vermeyerek suç işliyorsunuz. Yasal suç işliyorsunuz" diye karşılık verdi. 

Oturma eylemine devam eden partililere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Meydan’da yalnız bırakılan Piroğlu, arkadaşları serbest bırakılana kadar eyleme devam edeceğini söyledi. Bunun üzerine bütün meydanı ablukaya alan polisler, Piroğlu’na abluka dışında slogan ve alkışlar ile destek veren kitleye de müdahale etti. Müdahale üzerine ara sokaklara dağılan kitle sık sık "Biji berxwedana zindanan" ve "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları attı. 

Bir süre meydanda bekleyen Piroğlu, polisin gözaltına alınanları serbest bırakacaklarını söylemesi ardından eylemine son verdi. 

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler şunlar:  

1.Dilber Demir
2.Hünkar Karasungur
3.Vildan Doğan
4.Erkan Tarin
5.Makbule Şeker 
6.Müjdat Şeker 
7.İlhan Ayazdır
8.Nasrettin Kavak
9.Deniz Ekinci
10.Sibel Demirkuş
11.Hatice Doğan 
12.Burhan Gökyüzünde
13.Yetkin Alkan
14.Nazmi Tümerdem
15.Cemal Kurt
16.Nasrettin Kavak
17.Münir Azizoğlu
18.Hasan Kelekçi
19.Berat Işık
20.Fendiye Yalçın Demirkuş

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar