BM: Suudi konsolos ve çalışanların dokunulmazlığı kaldırılsın

BM: Suudi konsolos ve çalışanların dokunulmazlığı kaldırılsın
2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na giren Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamıyor.

Birleşmiş Milletler, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılması için Suudi Arabistan Başkonsolosu ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Birleşmiş Milletler insan hakları komiseri Michelle Bachelet, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması ve öldürülmüş olması ihtimali hakkında tüm bildiklerini açıklamaları çağrısı yaptı.

Bachelet, Diplomatik mekanlar ve yetkililerin sahip olduğu dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirtti. Bachelet, "Diplomatik dokunulmazlık, olanların ve sorumluların belirlenmesini engellemek için kullanılmamalıdır" dedi. 

2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na giren Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamıyor.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak Suudi Konsolosluğu'nda bir inceleme daha yapılacak. Buna göre ekipler konsolosun konutunda da inceleme yapacak.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim'de girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiyeli ve Suudi ekipler dün konsoloslukta incelemeleri yapmıştı. 

İLGİLİ HABER: ABD DIŞİŞLERİ BAKANI SUUDİ ARABİSTAN'DA

Olay yeri inceleme ekipleri bina içinde, bahçesinde ve çatısında incelemelerde bulunmuştu.

Binanın üst katındaki odaların tümünün ışıklarının kapatıldığı ve pencerelerden dışarı mavi bir ışık yansıdığı görülürken polis köpekleri de bahçede arama çalışmalarına katılmıştı.

Konsolosluk içinde inceleme çalışmaları 9 saat sürmüş, Beşiktaş Belediyesi'ne ait iki çöp toplama aracı konsolosluğun bahçesinden incelenmek üzere toprak numunesi almıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar