Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gözaltına alındı
Erdoğan dün 'O komünistlere okuma hakkı vermeyeceğiz' demişti.

HABER MERKEZİ - Erdoğan’ın hedef göstermesi ardından üniversite öğrencilerinin kaldığı yurt ve evlere baskın düzenlendi. Marksist Fikir Topluluğu üyesi 3 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı listesinde 8 öğrencinin ismi bulunduğu bildirildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Samsun’da "Komünist gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz" sözleriyle hedef aldığı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin evlerine ve kaldığı yurtlara bu sabah baskın düzenlendiği bildirildi. Edinilen bilgilere göre Marksist Fikir Topluluğu (MFT) üyesi 3 öğrenci gözaltına alındı. Polisin elinde 8 kişilik gözaltı listesi olduğu belirtiliyor. Gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. 

19 Mart’tan bu yana gözaltına alınan öğrenci sayısının 7'ye yükseldiği ve bunlardan 4’ünün Marksist Fikir Topluluğu üyesi olduğu belirtildi. 

KÜTÜPHANEYE DE BASKIN
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin evleri ve kaldığı yurtlarını bu sabah basan polisin, Kuzey Kampüsü’nde bulunan okul kütüphanesini de bastığı ortaya çıktı. Polisin kütüphanede ders çalışan öğrencilerin masalarına giderek tek tek kimliklerini GBT sorgusundan geçirdiği belirtildi. 

AVUKAT: DOSYADA KISITLILIK KARARI VAR
Bu sabah gözaltına alınan 3 öğrencinin dosyasında kısıtlılık kararı bulunduğunu söyleyen öğrencilerin avukatı İnayet Aksu, "Öğrenciler ‘örgüt propagandası’ ve ‘2911 sayılı yasaya muhalefet’ suçlarıyla gözaltına alındı. Kimlerin suçlu olduğuna Cumhurbaşkanı değil, bağımsız mahkemeler karar verir" diyerek Cumhurbaşkanı’nın hedef gösteren sözlerine tepki gösterdi.

ERDOĞAN DÜN HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin için 19 Mart’ta üniversitede lokum dağıtmak isteyen bir grup, "Katliamın lokumu olmaz" diyen üniversiteliler tarafından protesto edilerek engellenmişti. Öğrencilerden 3'ü kampüs çıkışı gözaltına alınmıştı. 20 Mart’ta ise sabah yapılan ev baskınlarında Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Yürütme Kurulu üyesi Şafak Küçüksezer’in de aralarında olduğu 3 kişi ev baskınıyla gözaltına alındı. 22 Mart’ta arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden 7 öğrenci de tartaklanarak gözaltına alınmış ve bir gün sonra ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı. 

Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef almış, dün (24 Mart) tekrar üniversitelileri hedef göstererek "O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz" demişti. (Mezopotamya Ajansı)

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN: O GENÇLERE OKUMA HAKKI VERMEYECEĞİZ

İLGİLİ HABER: BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER: GÜVENLİK POLİTİKALARINI ELEŞTİRMEYE HAKKIMIZ VAR
 

Öne Çıkanlar