Böke, 12 imza ile 'istenmeyen adaylar' için PM'yi toplantıya çağıracak

Böke, 12 imza ile 'istenmeyen adaylar' için PM'yi toplantıya çağıracak
CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, '12 milletvekiliyle PM toplantısı için imza vereceklerini' söyledi.

CHP'de yerel seçimler için belirlenen kimi adaylara karşı yaşanan tartışmalar sürüyor. Açıklanan adaylar arasında en fazla tepki çeken isim Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak oldu. CHP'nin bu ismi geri çekmesi beklenirken Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "12 milletvekiliyle PM toplantısı için imza vereceklerini" söyledi.

Twitter'dan açıklama yapan Böke, "MYK’ya yetki devri sonrası yaşananlar, başta Maltepe ve Siverek olmak üzere bazı adaylıklar örgütümüzde ve parti kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır. Bu tartışmalara son vermenin yolu PM’nin toplanmasıdır. PM’nin toplanması dilekçemizi 12 imza ile genel merkezimize vereceğiz" dedi.

CHP PM üyesi Erdal Aksünger de toplantı çağrısı yaptı. Aksünger, "Vicdanların kanadığı yerleri değiştirmek için son 3 gün. Gelin onur, gurur ve yenilmişlik duygusuna kapılmadan, düzeltmek için olağanüstü toplanalım. Adalet, liyakat ve vicdan hiç öksüz kalmamalı" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar