Bu tavukların tanesi 10 bin dolar

Bu tavukların tanesi 10 bin dolar
Osmanlı padişahları önemli ziyaretçilerine hediye ediyordu.

Bursa'da çiftçilik yapan Ali Aydemir, Osmanlı padişahlarının yurtdışından gelen önemli ziyaretçilere hediye ettiği, nesli tükenmekte olan Osmanlı süs tavukları yetiştiriyor.

15 yıldır değeri 7 bin lira ile 10 bin lira arasında değişen süs tavuklarını yetiştiren Aydemir, ''Bu tavukların Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla yurt dışına gönderilmesi yasak, federasyonumuz vasıtasıyla sadece yumurta gönderebiliyoruz. Bu yumurtanın da insan sağlığına büyük katkısı var" dedi.



Aynı zamanda Bursa Süs Tavukları Derneği üyesi olan Aydemir, yetiştirdiği bu tavuklar ile Türkiye Süs Tavukları Federasyonu tarafından 2'incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Süs Tavukları Yarışması'na katılacağını belirtti.

Aydemir, "Osmanlı padişahları ve zamanın devlet erkanının yurtdışından gelen önemli ziyaretçilerine hediye ettiği Osmanlı Sultan Tavukları zamanla Türkiye’de kayboldu. Biz bu tavukların yumurtalarını yurtdışından getirerek yeniden üretimi sağladık. Aldığımız 100 yumurtadan ancak 1 tane civciv çıkabiliyordu ama biz şükürler olsun çoğaltmayı başardık. Bu hayvanlardan elimizde istediğimiz kadar var. Bu tavukların hem çevremize hem de bütçemize faydası var" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar