'ABD, FETÖ çalışması başlattı, tutuklamalar var'

'ABD, FETÖ çalışması başlattı, tutuklamalar var'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Meclis'te yaptığı konuşmada, 'FBI, 15 eyalette FETÖ ile ilgili çalışma yapıyor. Hatta New Jersey'de tutuklamalar başladı' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI’ın ABD’de ‘FETÖ’ soruşturması başlattığını söyledi. Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2019 bütçe görüşmelerine katılarak, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Suriye konusundaki soruları cevaplayan Çavuşoğlu, "Biz hiçbir zaman 'Esad'ın yaptıklarını tasvip ettik' demedik. 'Her şeye rağmen ateşkes İdlib için mümkün olursa Anayasa Komisyonu'nun kurulması için Cenevre'ye gideceğiz ve siyasi bir süreç başlıyor' dedik. 'Biz Suriye'yi bir seçime hazırlarken, BM çatısı altında demokratik, şeffaf, herkesin katılabileceği, adil bir seçim için hazırlıyoruz' dedik. 'Bu seçimi Esad kazanırsa Esad ile çalışır mısınız' sorusuna, 'Böyle bir seçim olduktan sonra herkes durumu gözden geçirir' dedik" şeklinde konuştu.

"FBI ÇALIŞMA BAŞLATTI"

Gülen'in iadesiyle ilgili ABD ile yaptıkları görüşmelerde 84 kişilik liste verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Resmi olarak iadesini istediğimiz 84 kişinin iade edilmesini her toplantıda gündeme getiriyoruz. Arjantin'de Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi. Trump da özellikle 'bu kişinin iadesi için çalışma yapıyoruz' dedi. FETÖ ile ilgili bir gerçek var; FBI'ın yaklaşık 15 eyalette başlattığı soruşturma var. FBI bize 'elde ettiği bulgularla Amerika'daki karanlık yüzünü görmeye başladık' dediler. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı' dediler" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Katar'daki Doha Konferansı'nda dün yaptığı konuşmada da "Trump yönetiminin Fethullah Gülen’in iadesi için çalıştığını" söylemişti. Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin’de, Gülen ve başka kişilerin iadesi için çalıştıklarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söyledi" demişti.

İLGİLİ HABER: ESAD KAZANIRSA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ

"ESAD'LA ÇALIŞIRIZ DEMEDİM"

Çavuşoğlu dün "Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz" demişti. Bugün bu sözlerini düzelten Çavuşoğlu, "Esad'la çalışırız' demedim, 'Demokratik bir seçim olursa durumu gözden geçiririz' dedim" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar