Ceylanpınar'da 'roket' provokasyonu

Ceylanpınar'da 'roket' provokasyonu
Suriye tarafından Ceylanpınar'a atılan ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan roketi attığı iddia edilen bir kişi Rojava güvenlik güçlerince yakalandı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde saat 21.20 sıralarında Suriye tarafından atılan ve roket olduğu iddia edilen bir cisim  eve isabet etti. Cismin düştüğü evde üç kişi yaralandı.

Roket olduğu iddia edilen cismin isabet ettiği binada yaralanan Yusuf Atan (38), Hatice Atan (31), Eyüp Atan (9) ile eve misafir olarak bulunan İbrahim Işık (17) ve Ali Işık (21) yaralandı. 

Yaralılar Ahmet Atan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken ilçedeki belediye hoparlorlerinden parkların ve sokakların poşaltılması yönünde anonslar yapıldı.

SALDIRIYI YAPTIĞI İDDİA EDİLEN 1 KİŞİ ROJAVA GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Rojava'nın Serekaniye kentinden akşam saatlerinde Ceylanpınar’a atılan patlayıcı maddeyle ilişkili olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
ABD ve koalisyon yetkililerin Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi ile görüştükleri günün akşamında roket atan bir kişi Rojava güvenlik güçlerince yakalandı. Olay QSD tarafından provakasyon olarak deģerlendiriliyor.

PYD’nin eski lideri Salih Müslim, patlayıcı maddenin neden atıldığı, olayın içinde kimlerin olduğunun netleştirilmesi için kapsamlı bir soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.

QSD: KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyel, bölgede karışıklık çıkarmak isteyenlerin Kuzey Suriye’den Ceylanpınar’a top atışı yaptığını ve söz konusu kişiler arasında kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını belirtti:

"22 Temmuz akşamı Suriye sınırları içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’deki Ceylanpınar ilçesine bir adet top mermisi atılmış, olayda bir grup sivil yaralanmıştır. Kimliği belirsiz kişiler tarafından şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve güvenlik güçleri tarafından bu olayın faillerini tespit etmek için soruşturma başlatılmıştır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar