ÇGD: Havuz medyası AKP'yi sudan çıkmış ak kaşık gibi gösteriyor

ÇGD: Havuz medyası AKP'yi sudan çıkmış ak kaşık gibi gösteriyor
Çağdaş Gazeteciler Derneği: Tüm erkler aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan kişiye devredildi.

Temmuz-Eylül arası medya raporunu yayınlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi Türkiye’de medyanın karanlık bir durum içine düştüğünü belirtti.

16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimleriyle güçler ayrılığının sona erdiği tespiti yapılan açıklamada, "Tüm erkler aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan kişiye devredildi" denildi.

"SARAY BASIN KARTI"

Üç aylık ‘Medya Raporu’ ile ilgili, "İlke ihlalleri – manipülasyonlar’ başlığı altındaki bölümde, basının nasıl kuşatıldığı, yalanın nasıl üretildiği tüm ayrıntılarıyla görülebilecektir. Sarı basın kartlarının artık nasıl ‘Saray Basın Kartı’ olduğunu; başta emekçi sınıf olmak üzere tüm toplumu doğrudan etkileyen ekonomik krizin ‘yandaş ve havuz’ medyasında, gazeteciliğin tüm ilkeleri çiğnenerek nasıl şoven bir dille makyajlandığı; Recep Tayyip Erdoğan’a devlet bütçesinden alınan 400 milyon dolarlık lüks uçağı görmeyip başka bir siyasetçinin gömlek fiyatının peşine nasıl düşüldüğünü; içerde ve dışarıda uygulanan yanlış politikaların nasıl başka ülkeler ‘şeytanlaştırılarak’ AKP iktidarının sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterildiğini raporumuzu okuyunca göreceksiniz" denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar