CHP kongresinde salon karıştı

CHP kongresinde salon karıştı
CHP İzmir İl Kongresi'nde ihraç edildiği belirtilen bir kişinin protestosuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger müdahale edince salonda yumruklar konuştu.

HABER MERKEZİ - CHP İzmir İl Başkanlığı'da talip olan Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel yeterli imzayı toplayarak listelerini divana verdi. Deniz Yücel, kongrede yaptığı konuşmada ekipçi, grupçu, adamcı siyaset yapmayacağını örgütü kucaklayacağını belirterek, şöyle dedi :

İLGİLİ HABER: CHP KIRŞEHİR KONGRESİNDE ARBEDE

İLGİLİ HABER: 'BU HÜKÜMET İTHALAT LOBİSİNİN HÜKÜMETİDİR'

"Babamın İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden arkadaşı Deniz Gezmiş 6 Mayıs 1972'de darağacında sonsuzluğa uğurlandı. Deniz'in onurlu mücadelesinin tanığı olan babam adımı 'Deniz' koymuş. Adımla onur duyuyorum. Böyle büyük bir devrimcinin adını yaşattığım için onur duyuyorum. Onun aziz hatırasına layık olmak için var gücümle çalışıyorum. Ülkemde bir daha darağaçları kurulmasın istiyorum. Bunun için direnmek istiyorum. Direnmenin adresi CHP'dir. Hayalim özgür, demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye'de yaşamaktır. Parti büyüklerimizin bir süredir çizdiği bir profil var. Genç, dinamik yıpranmamış kadrolara ihtiyacımız var. Foça'da 25 yaşında bir ilçe başkanımız var. Urla'da 36 yaşında bir ilçe başkanımız var.

Selçuk'ta 27 yaşında kadın bir ilçe başkanımız var. Gurur duyuyorum. Bu tablo bana cesaret verdi. Atatürk, Cumhuriyeti kurduğunda 41 yaşındaydı. Ben de 40 yaşındayım. Aday olmam yönünde gelen talepler doğrultusunda aday oldum. Bütün ilçeleri gezdim. Çiğli ve Bayraklı ilçelerini iki kez aradım sanırım zamanları müsait değildi. Kongreyle gelip kongreyle gitmek istiyorum. Gençlerin ve kadınların yer aldığı herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Kimseye değil partime bağlı olacağım. Ekipçi, grupçu, adamcı siyaset yapmayacağım. Herkesin il başkanı olacağım. Parti içi demokrasiyi işleteceğim. Bana oy versin ya da vermesin bu salonda olan herkes benim ailemdir. İl başkanı olduğumda bir tek partili arkadaşım dışlanmayacak. Hep birlikte aydınlık bir Türkiye için mücadele edeceğiz. 2019'da bizleri çok kritik 3 seçim bekliyor. En büyük hedefimiz tek adam iktidarına son vererek yerelde de CHP'yi daha güçlendirmektir. Bu kongrenin kaybedeni olmayacak. Bu kongrenin tek bir kazananı olacak o da CHP olacak."

SALONDA YUMRUKLAR KONUŞTU

DHA'nın geçtiği habere göre, diğer aday Utku Gümrükçü'nün konuşma yapmak için kürsüye çıkmasından kısa süre sonra bir kişi, kürsüye yönelerek protesto etmeye çalıştı. Bu kişiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger müdahale edince salon bir anda karıştı. İki adayın tarafları birbirlerinin üzerine yürüdü. Taraflar güçlükle sakinleştirildi.

Yerinden kalkmayan Aziz Kocaoğlu'nun çevresine etten duvar örüldü. Kürsüde de Utku Gümrükçü'nün etrafı sarıldı. Olayların yatışmaması üzerine Divan Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kongreye 15 dakika ara verirken sakinleşme olmadığı takdirde kongreyi iptal edeceğini duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger olayın ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajda protestoyu partiden ihraç edilen bir kişinin  provokasyonu olarak duyurdu.

 

 

Aksünger bir sonraki mesajında saldırıyı  yalanlarken, protestocunun partili olmadığını protestonun da Milletvekili Tacettin Bayır'a yönelik olduğunu iddia etti. 

 

'PARTİM İÇİN ÜZÜLDÜM'

Kongre salonundaki gerginliğin ardından verilen arada kürsüye çıkan Utku Gümrükçü, gerginliğin şahsına değil; partiye yönelik olduğunu öne sürdü. 'Deniz Yücel benim kardeşim' diyen Gümrükçü, şöyle konuştu:

"Az önce yapılan olaylar, bana değil; partiye yönelik. Bu saldırıyı yapan kişi de 2015 seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in milletvekilliğinin düşürülmesi için onu şikayet eden kişidir. Birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Bir birbirimizi seveceğiz. Saygı göstereceğiz. El ele tutuşup, AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Parti içinde barış, parti dışında yarış. Türkiye önemli süreçten geçiyor. Partim için üzüldüm. Burası İzmir demokrasinin beşiği, insan haklarının özgürlüklerin bir arada yaşama kültürünün gelişmiş olduğu bir kent. Atatürk ilkelerine bağlı yaşama tercihini etmiş Türkiye'nin umudu olmuş bir şehir. Önümüzde uzun bir yol var. Büyük mücadele var. 2019'da Türkiye'de hürriyet mi, dikta mı olacak; onun oylaması var. Bu süreçte birbirimize daha sıkı sarılmalı, saygı göstermeyi öğrenmeliyiz. Birleşe birleşe kazanacağız. 2019'da üç büyük seçim var. Yerel seçim, milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı. Biz hep birlikte İzmir'de ayağa kalkarak tek adam diktasına boyun eğmeyeceğiz. CHP boyun eğmeyen bir partidir. Bu salonda sevmediğim, düşmanlık beslediğim, makamını elinden almak istediğim kimse yok. Kimsenin adamı olmadım, olmam. Deniz Yücel benim kardeşim. Biz onunla bu süreçte hiç kavga etmedik. Bu kongrede gençlerin yarışması CHP'nin umududur."  (DHA)

Öne Çıkanlar