'Soruşturma yok, yargılama yok, siz kimsiniz?'

'Soruşturma yok, yargılama yok, siz kimsiniz?'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'ten, 'Bunlar belediye meclis üyeliği yapamaz. Ben İçişleri Bakanıyım, hemen açığa aldırırım' diyen Soylu'ya: Ciddiye alınacak biri değil.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimler için geri sayımın başladığı günlerde muhalefet adaylarına yönelik kara propagandası yoğunlaştı. CHP'nin belediye meclis üyesi adaylarını hedef gösteren Soylu, son olarak bu kişilerin belediye meclis üyeliği yapamayacağını söyledi.

Soylu, dün akşam TRT Haber'de katıldığı bir programda, "Muhalefetten 178 aday hakkında PKK'den, 45'i hakkında FETÖ'den, 4'ü hakkında aşırı sol örgütlerden, 4'ü hakkında da IŞİD'den adli işlem olduğunu iddia ederek, "Bunların hiçbirisi belediye meclis üyeliği yapamazlar. Bunların PKK ile hâlâ iltisakları ve irtibatları söz konusudur. Biz hepsini açığa alırız. Ben İçişleri Bakanıyım, adamın terörle ilgisini gördüğüm andan itibaren suç duyurusunda bulunurum, dosyasını açtırırım, hemen açığa aldırırım" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarına yanıt veren CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, böyle bir işlemin hukuksuz olacağını söyledi.

'YARGIYA MÜRACAAT ETTİK'

Artı Gerçek'e açıklamalarda bulunan Erkek, iddiaları yalanladı ve 'iftira' olarak nitelendirdi: "Bu asılsız isnatlarla, iftiralarla ilgili hem ilgili adaylar hem partimiz yargıya müracaatını yaptı."

'SOYLU ANAYASA'YI ÇİĞNİYOR'

Muharrem Erkek, Bakan Soylu'nun adaylara onay veren seçim kurulları ile ilgili "Beni ilgilendirmiyor. YSK'nın baktığı nedir, temiz kağıdı var mı yok mu" şeklindeki açıklamasına dair ise şunları söyledi:

"Seçim kurullarının yani en kıdemli yargıçların –il ve ilçelerdeki seçim kurullarının başkanları yargıçlardır- uygun bulduğu adayları siz nasıl karalarsınız? Üstelik Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanuna aykırı bir şekilde kişi bilgilerini paylaşıyor. Doğru olup olmadığı belli olmayan iddialar ortaya atıyorlar. Soruşturma yok, yargılama yok, yargısız infaz yapıyorlar. Ayrıca Anayasa'da en temel haklardan birisi kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olmadıkça suçlanamaz. Siz nasıl suçluyorsunuz? Anayasa’yı çiğniyorsunuz."

'SEÇMEN İRADESİ TEHDİT EDİLİYOR'

"Halkı, seçmenin iradesini tehdit ediyorsunuz" diyen Erkek, "Bu kadar korku niye" diye sordu.

Erkek, şöyle devam etti: "İktidar değişmeyecek ki, Sayın Erdoğan ve ekibi yönetmeye devam edecek. Biz sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi muhtar seçiyoruz. Biz yerel seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Türkiye Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet yerel seçimden önce bu yönlü isnatlarda bulunmamıştır. Biz her zaman söylüyoruz, Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Süleyman Soylu ciddiye alınacak biri değil."

'SİZ KİMSİNİZ?'

Belediye meclis üyelerinin açığa alınıp alınamayacağı sorusu üzerine de Erkek, müfettiş gönderilebileceğini ancak yargı kararı olmadan yapılacak bu işlemin hukuka aykırı olacağını söyledi. Erkek, ekledi: "Siz savcı mısınız, yargıç mısınız? Siz kimsiniz, nasıl hüküm kurarsınız?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar