CHP’nin Kadıköy adayı Salıcı’ya yakın isim olacak

CHP’nin Kadıköy adayı Salıcı’ya yakın isim olacak
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun tekrar aday seçilmeyeceği belirtiliyor.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - CHP’de Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun tekrar aday seçilmeyeceği belirtilirken bir dönem İstanbul İl Sekreterliği de yapan Şerdil Dara Odabaşı’nın ismi adaylık için geçiyor.  

CHP’de 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kadıköy Belediyesi için aday adayı olduğunu açıklayanlar arasında avukat Şerdil Dara Odabaşı, eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yer alırken, Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclis üyesi Hakkı Sağlam’ın da bu hafta aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

24 Haziran seçimlerinden sonra partide tartışılan kurultay için imza veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu isminin 2019 yerel seçimleri için düşünülmediği, Oğuz Kaan Salıcı’nın İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde görev alan avukat Şerdil Dara Odabaşı isminin telaffuz edildiği belirtildi. Odabaşı’nın CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Salıcı ile çalıştığı için ismine sıcak bakıldığı iddia ediliyor.   

Öte yanda aday adaylığını açıklayan eski milletvekili Öğüt’ün de çevresine adaylık konusunda kendisinin düşünülen isimler arasında olduğunu belirttiği kaydedildi.    

Kadıköy için ismi geçen isimlerden biri de sanatçı Sunay Akın. Akın’ın aday adaylığı için başvuruda bulunup bulunmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu ve Kadıköy İlçe yönetiminin aday belirleme noktasında önseçim istediği de öğrenildi.

Öne Çıkanlar