Kayyımın övündüğü, HDP'li vekilin uyardığı ilçe sular altında kaldı: Ölüler var

Kayyımın övündüğü, HDP'li vekilin uyardığı ilçe sular altında kaldı: Ölüler var
Sağanak yağış nedeniyle Cizre’de suya kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Onlarca evin hasar gördüğü çok sayıda trafik kazası yaşanan ilçeyle ilgili HDP'li vekil, 6 ay önce uyarmıştı.

ARTI GERÇEK- Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Saatlerce süren yağıştan kaynaklı kente bağlı birçok mahallede elektrik kesintileri yaşandı. Kayyım atanan belediye tarafından bir süre önce "yenilenen" ve sık sık propagandası yapılan yolların neredeyse tümü sular altında kaldı. Yüksek su seviyesinden kaynaklı birçok araç da yolda mahsur kaldı. Oluşan su birikintilerinden kaynaklı birçok yurttaş evlerine girmekte zorlandı. 

ONLARCA EV SU ALTINDA KALDI, YURTTAŞLAR KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU

Özellikle kente bağlı Konak, Nur, Şah ve Cudi Mahalleleri'nde, onlarca ev sular altında kaldı. Kanalizasyon borularının patladığı söz konusu mahallelerdeki evlerde maddi hasar meydana geldi. Yine, Konak Mahallesi’nde suya kapılan bir araçta bulunan yurttaşlar kendi imkanlarıyla boğulmaktan kurtuldu.  

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ayrıca, kente tayini çıkan ismi öğrenilemeyen bir imamın, eşi, annesi ve çocuğuyla birlikte içerisinde bulunduğu bir aracın da akşam saatlerinde suya kapılarak Dicle Nehri’ne sürüklendiği öğrenildi. Söz konusu olayda imam ve çocuğu kurtarılırken, eşi ve annesinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

BÜYÜK ZARAR OLUŞTU

Öte yandan kentin farklı noktalarında da trafik kazaları meydana geldi.  

Kentteki sağanak yağış yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlarken, yağıştan kaynaklı oluşan zararın büyüklüğünün gün içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. 

HDP'Lİ VEKİL 6 AY ÖNCE UYARMIŞTI

Yağış sonrası alt yapı yetersizliği nedeniyle 2 yurttaşın hayatını kaybetmesi kentin HDP'li Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.  
 

HDP'li Vekil, 6 ay önce, ilçede kayyım tarafından suyun akışını engelleyen uygulamalar yapıldığını, bunun yoğun yağışlarda dere yatağında boğulmaya ve ölümlere neden olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. 

HDP'li Milletvekili Kaçmaz, bu tehlikeyi Meclis'e de taşımış, konuya ilişkin soru önergesi vermişti. 

Öne Çıkanlar