'Faiz artışı 300 puandan az olmamalı'

'Faiz artışı 300 puandan az olmamalı'
Commerzbank, Merkez Bankası'nın 300 puanın altında faiz artırımına gitmesi durumunda TL'deki zayıflığın sürebileceğini belirtti.

Commerzbank AG'nin kıdemli gelişen piyasa ekonomisti Tatha Ghose, Türk Lirası'nda ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest kalmasıyla tetiklenen yükselişin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika toplantısına kadar sürebileceğini belirtti.

Merkez Bankası'nın para politikası toplantısını 25 Ekim'de gerçekleştirecek.

Merkez Bankası'nın en az 300 baz puanlık faiz artırımına gitmesi durumunda TL'nin uzun bir süre istikrarını koruyabileceğini ifade eden Ghose, faizlerin daha az artırılması ya da sabit bırakılması durumunda TL'deki zayıflığın büyük bir ihtimalle sürebileceğini söyledi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de, Brunson’un serbest bırakılmasından sonra ABD ve Türkiye arasındaki ilişkinin düzeleceğini vurgulayarak, "Türk Lirası için iyimser bir tutum sergileyebiliriz. ABD ve Türkiye arasındaki ilişki kademeli olarak düzeleceğini ABD Başkanı Donald Trump’ın çok yapıcı yorumlar yapmasından ve rahibin serbest bırakılmasından sonra Türkiye’ye teşekkürlerini iletmesinden anlıyoruz" dedi.

Matys, 12 Ekim’de rahibin serbest bırakılmasından sonra 5.95’lere inen dolar/TL kuru için bir sonraki önemli seviyenin 5.68-5.69 olacağını da konuşmasında belirtti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar