Son anket: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı kafa kafaya

Son anket: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı kafa kafaya
HDP ise yüzde 12 oy oranıyla barajı geçiyor.

GÜNCEL - "Erken Seçime Doğru" başlıklı Mayıs ayı kamuoyu araştırmasını açıklayan Remres Kamuoyu Araştırma şirketinin anket sonuçları, AKP'nin açıkladığı vaadlere rağmen oy oranlarının ve kampanyalarının daha önceki seçimlerdeki kadar etkili olmadığını ortaya koydu. MHP'nin kan kaybetmeye devam ettiğini gösteren anketler, MHP lideri Bahçeli’nin cumhurbaşkanı adayları hakkında yaptığı açıklamalar yüzünden, MHP’nin İYİ Parti’ye karşı oy kaybettiğini gösteriyor.

CHP'de ise Muharrem İnce durumu durağan dan pozitife evirmiş durumda. Muharrem İnce ismi sadece cumhurbaşkanlığı seçimi için değil, milletvekili genel seçimi için de önemli bir etkin olarak görünüyor. Anketlere göre İnce, CHP'ye oy veren küskün seçmenleri de geri kazanmaya başlamış durumda. 

6-9 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3653 kişi ile telefonla ve yüzyüze yapılan anket sonuçlarına göre, oy oranını koruma konusunda en kararlı seçmene HDP sahip görünüyor. Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla gündemin önemli bir ismi haline gelmesi, HDP’nin de 'kararsızlar pastası'ndan pay almasını sağlamış.

Saadet Partisi'nde önemli ölçüde bir değişiklik beklenmezken genel başkan Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 100 bin imzayı beklenenden daha kısa sürede toplayabilmiş olması, Saadet partisi seçmenlerinde önemli bir özgüven yaratmış durumda.

BU PAZAR SEÇİM OLSA TERCİHİNİZ NE OLUR?

28 ilde yapılan ankete göre 'bu pazar seçim olsa tercihiniz ne olur' sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtılmadan önce Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı'Nın oy oranları kafa kafaya görünüyor:

Cumhur İttifakı: %37.8
Millet İttifakı: %37.6
HDP: %9.7
Diğer: %0.4
Kararsızlar: %7.2
Oy vermem: %7.3

Orana kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra ise tablo da iki ittifak için önemli bir değişiklik olmazken HDP oy oranını yüzde 12.2'ye çıkarıyor:

Cumhur ittifakı: %43.9
Millet İttifakı: %43.5
HDP: %12.2
Diğer: %0.4 

 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar