Cumhuriyet'in eski yazar ve yöneticileri tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi

Cumhuriyet'in eski yazar ve yöneticileri tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi
Kocaeli Adliyesi'ne gelerek teslim olan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve Bülent Utku Kandıra Cezaevi’ne gönderildi.

Can BURSALI


ARTI GERÇEK- İstinaf Mahkemesi'nin haklarında verilen hapis cezalarını onamasının ardından, Cumhuriyet gazetesinin 5 yılın altında ceza alan eski yazar ve yöneticileri, teslim oldukları Kocaeli Adliyesi'nde tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi.


Cumhuriyet gazetesinin tutuklanan yazar ve yöneticilerinin cezaevine girerken aileleriyle vedalaşmalarına izin verilmedi.

AİLELERİYLE VEDALAŞMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Cumhuriyet'in eski yazar ve yöneticilerinden Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve Bülent Utku tutuklama kararı öncesi Kocaeli Adliyesi'nin önünde yaptıkları basın açıklamasında .Gazetecilerin cezaevi, adliye önlerinde açıklama yapmak zorunda kalmadığı bir Türkiye dileğinde bulundular.

'BYLOCK'UN İCADINDAN 1 YIL ÖNCE BİRİSİ BENİ ARAMIŞ'

Hapse girecek olan Hakan Kara, adliye önündeki açıklamasında, "ByLock'un icadından 1 yıl önce birisi beni aramış. Bununla suçlandım. Şimdi de bu yüzden hapse giriyorum" ifadelerini kullandı.

Musa Kart ise "Gazetecilerin cezaevi, adliye önlerinde açıklama yapmak zorunda kalmadığı bir Türkiye'de buluşmak üzere... Hoşçakalın" dedi.


Cumhuriyet gazetesinin tutuklanan yazar ve yöneticileri adliyeye girmeden önce yakınlarıyla...

'MAĞDUR OLACAĞIZ, DEVLET DE BİZE 'PARDON' DİYECEK'

Burada konuşan Mustafa Kemal Güngör ise "Biz hapse gidiyoruz ama 5 yılın üzerinde ceza alan arkadaşlarımız için temyiz hakkı var. Yargıtay dosyayı incelediğinde 'Beraat etmeliler' derse biz de bundan yararlanacağız. Mağdur olacağız. Devlet de bize 'pardon' diyecek. Ülkem adına üzülüyorum. Kendinize iyi bakın" dedi.

'ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA AÇILAN BİR DAVA'

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da adliye önündeki açıklamasında, "Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla açılmış bir davaydı. Şimdi de Yargıtay süreci beklenmeden infazlar gerçekleştiriliyor. AYM'den ve AİHM'den döneceğinden emin olabilirsiniz. Tüm dünyanın Türkiye'deki durumu görmesi açısından önemlidir arkadaşlarımızın hapse girmesi" dedi.

 

 

'İNFAZIN DURDURULMASINI İSTİYORUZ'

Cezaevine teslim olmak için gelen Cumhuriyet'in eski yazar ve yöneticilerinin Kocaeli Adliyesi'nden sonra önce sağlık kontrolüne oradan da Kandıra Cezaevi’ne götürüldüler. Konuyla ilgili adliye önünde konuşan avukatlardan Tora Pekin, "Ortada mağduriyet yaratan bir durum var. Biz hala infazın durdurulmasını bekliyoruz" dedi.

YENİ YÖNETİMDEN MESAJ YA DA AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan Cumhuriyet'in yeni yönetiminden hapse girenler için herhangi bir mesaj gelmedi ve açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamıştı.

'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek' iddiasıyla yargılanan Akın Atalay hakkında 'örgüte yardım' suçlamasından 7 yıl, 13 ay, 15 gün, Orhan Erinç hakkında 6 yıl 3 ay, Aydın Engin, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık hakkında 7 yıl 6 ay, Kadri Gürsel hakkında 2 yıl 6 ay, Hikmet Çetinkaya hakkında 6 yıl 3 ay, Önder Çelik, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör, karikatürist Musa Kart hakkında 3 yıl 9’ar ay, muhasebe çalışanı Emre İper 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Nisan ayında kararını açıklayan mahkeme Akın Atalay'ın tahliyesine karar vermiş, Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay hakkında da beraat kararı vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar