Cumhuriyet'te 10 isim istifa etti

Cumhuriyet'te 10 isim istifa etti
Gazetede yönetim değişikliğinin ardından işten çıkarmalar ve istifalar devam ediyor.

ARTI GERÇEK- Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından bugün yeni künyesiyle yayınına devam eden Cumhuriyet'te işten çıkarmalar ve istifalar başladı. Dün Yazı İşleri Müdürleri Faruk Eren ve Bülent Özdoğan görevden alınmıştı. Eren ve Özdoğan'a henüz resmi tebligat yapılmadığı öğrenildi. 

İLGİLİ HABER: CUMHURİYET, SABUNCU'NUN VEDA YAZISINI YAYINLAMADI

Yaklaşık 2 yıldır yayın yönetmenliği görevini sürdüren Murat Sabuncu'nun da bugün işine son verildi. Sabuncu'nun veda yazısının yayınlanmasına izin verilmezken, işten çıkarıldığının kendisine resmi olarak tebliğ edildiği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER: DİSK'TEN CUMHURİYET AÇIKLAMASI: SONUNDA BAŞARDILAR

Yönetim değişikliğiyle birlikte işten çıkarmaların yaşandığı gazeteden istifa haberleri de geliyor. Karikatürist Musa Kart, köşe yazarları Özgür Mumcu, Tayfun Atay, Aslı Aydıntaşbaş ve Bağış Erten ile Cumartesi eki yayın yönetmeni Zeynep Miraç'ın istifa ettiği gelen haberler arasında. Aslı Aydıntaşbaş istifa haberini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: Bu zamana kadar Cumhuriyet gazetesinde yazmaktan şeref duydum. Oradaki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim. Cumhuriyet’e ve okurlarına teşekkür ederim.

Yine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zeynep Miraç ise "Cumhuriyet gazetesindeki yönetim değişikliği sonucunda 'gördüğüm lüzum üzerine' Cumartesi eki yayın yönetmenliği görevimden ayrıldım. Bana bu fırsatı veren Murat Sabuncu ile Aydın Engin'e ve 19 hafta beraber çalıştığım bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye yazdı.

BARBAROS ŞANSAL DA AYRILDI

Cumhuriyet'te yazan moda tasarımcısı Barbaros Şansal da akşam satlerinde yazılarına son verdiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Şansal, "Sayın Tayfun Atay'ın daveti ile Cumhuriyet  PA7AR'da başladığım makale denemelerinin de sonu varmış. Farklılık ve çeşitlilik zenginliktir, berekettir. Bir gün bir başka mecrada buluşmak ümidi ile..... Hoşça kalın, son yazı yarın" dedi. 

MUHABİRLER YOLLARINI AYIRDI

Gazetenin deneyimli muhabirlerinden Canan Coşkun ve Selin Görgüner'in de gazeteyle yollarını ayırdığı öğrenildi.

Gazetenin yazarı ve okur temsilcisi  Güray Öz de "Sondan Bir Önceki Yazı" başlığı ile yazdığı yazısında ayrılacağını duyurmuştu. Öz'ün Pazartesi günü istifasını vereceği öğrenildi. Güray Öz, Cumhuriyet gazetesine açılan dava kapsamında dokuz ay tutuklu kalmıştı.

ERDEM GÜL'ÜN DE İSTİFASI BEKLENİYOR

Cumhuriyet'in Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün de istifa etmeye hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Gül'ün hafta başı istifa etmesi bekleniyor.

İNSEL'İN YAZISI YAYINLANMADI

Öte yandan Ahmet İnsel'in bugün yayınlanacak yazısını dün gazeteye gönderdiği, ancak yazının yayınlanmadığı belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Vakfı üyeleri ve gazete yazarlarının tutuklanmasına ve toplam 81 yıl 45 gün hapis cezası almalarına yol açan davada, ifadeleriyle savcılık makamına dayanak olan Alev Coşkun ve ekibi dün yapılan seçimle yeniden iş başı yapmıştı. Yeni yönetimin ilk icraatı 17 ay cezaevinde kalan Murat Sabuncu'nun yerine Aykut Küçükkaya'yı getirmek olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar