Davutoğlu’nun Diyarbakır programı AKP’lileri rahatsız etti

Davutoğlu’nun Diyarbakır programı AKP’lileri rahatsız etti
Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için Diyarbakır’a geleceği iddiası AKP’lileri rahatsız etti. Basın açıklaması yapan AKP’liler, yeni parti oluşumunu vefasızlık olarak nitelendirdi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Yeni Parti kuracağı belirtilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kuracağı duyurusunu Diyarbakır’da yapacağı basına yansımıştı. Yeni parti iddialar ile ilgili spekülasyonlar sürerken, Davutoğlu’nun 27 Mayıs’ta Diyarbakır’da geniş katılımlı bir iftara katılacağı iddia edildi.

Basında yer alan haberlere göre, Davutoğlu’nun programında muhafazakâr STK’lar, eski AKP’liler, iş insanlarının aralarına bulunduğu çok sayıda kişi katılacak. İddiaya göre iftar programını AKP eski İl Başkanı Selim Temurci organize ediyor.

'AKP’LİLER DAVUTOĞLU’NUN GELİŞİNDEN RAHATSIZ'

Davutoğlu’nun Diyarbakır’a geleceğine ilişkin haberlerin basında yer alması AKP’lileri telaşlandırdı. Kendilerine 'Gönül Mimarları İnisiyatifi' adı veren bir grup basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi. 'Gönül Mimarları İnisiyatifi' adına basın açıklamasını okuyan Abdülkadir Arslanoğlu, dönemin birlik ve beraberlik içinde olma, davalarının etrafında kenetlenme zamanı olduğunu belirterek yeni parti arayışlarına tepki gösterdi.


Basın açıklaması yapan AKP’liler, Davutoğlu'nun yeni parti girişimini vefasızlık olarak nitelendirdi.

'DİYARBAKIR’DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ'

Yeni parti ve yeni oluşumları 'vefasızlık' olarak nitelendiren Arslanoğlu, şunları söyledi: "Bölgedeki mütedeyyin Kürtlerin desteğini alabileceklerini düşünerek bu işe bölgenin kalbi konumundaki Diyarbakır’dan start verecekleri havasını estirmişlerdir. Bu kadim şehrin/Diyarbakır'ın kapıları ve hatta gönüllerimizin kapıları dışarıdan gelen tüm misafirlerimize ardına kadar açıktır. Ancak bizler, bu kadim şehrin gerçek sakinleri, bölünmez bütünlüğümüzün bu şehirdeki teminatı olan Diyarbakırlılar, buradan Türkiye’nin mührü olan Diyarbakır’dan haykırıyoruz! Ve diyoruz ki: Hiç kimse, fitnenin fitilini, bu şehirden ateşleye bileceğini aklından bile geçirmesin. Amacı bölücülük olanlar bu şehirden eli boş dönerler! Memleket sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Bayrak sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Dirliğimizi bozmak, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek isteyenler bu şehre gelmesinler! Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler! Bu düşünceleri taşıyıp bu şehre gelenler, kendilerine taraftar ve destekçi bulamazlar! Size burada ekmek çıkmaz."

Öne Çıkanlar