Demirtaş’ın bırakılması için kampanya başlatıldı

Demirtaş’ın bırakılması için kampanya başlatıldı
Change.org'ta'ki kampanya metninde yüksek yargıya Demirtaş'ın serbest bırakılması için çağrı yapıldı.

GÜNCEL - HDP’nin tutuklu bulanan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması için change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

"Adil, özgür, eşit ve hilesiz bir seçim için Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" başlıklı kampanyanın metninde, Demirtaş'ın tutukluluğuna son verilmesi için Anayasa Mahkemesi,, Yargıtay ve Yüksek seçim Kurulu göreve çağrıldı.

Çağru metninde şu ifadeler yer aldı: "Bugün Cumhurbaşkanı adayı olduğu durumda bu sadece Selahattin Demirtaş’ın hakları ve hukukunun değil, yurttaşlar ve seçmenlerin de eşit ve özgür koşullarda birbiriyle yarışan görüş ve kişiler arasından seçim yapma hakkının bir gaspı anlamına gelmektedir. Bu duruma son verilmesi için Anayasa Mahkemesi’ni, Yargıtay, Yüksek seçim Kurulu’nu göreve çağırıyoruz. Yurttaşlık haklarımızın bir gaspı olan bu hukuksuz, adaletsiz ve demokrasinin en temel ilkelerine bile aykırı olan bu duruma son vermek ve asgari ölçüde adil bir seçim için Demirtaş serbest bırakılmalıdır. Bu vesileyle tüm seçmenleri bu hakkı ve eşitliği sağlamak için bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz! (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar