Demirtaş'tan Erdoğan ve Soylu hakkında suç duyurusu

Demirtaş'tan Erdoğan ve Soylu hakkında suç duyurusu
Avukatlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ve bazı gazeteciler hakkında Demirtaş'la ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Avukatları, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’la ilgili açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Baknı Süleyman Soylu ve bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘iftira, hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan avukatlar Erdoğan ve gazeteciler hakkında tazminat davası açacakları bilgisini de paylaştı.

'SEÇİME VE YARGIYI ETKİLEMEYE DÖNÜK ÇALIŞMA'

Konuya ilişkin avukatlar tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere Recep Tayyip Erdoğan, 01.06.2018 tarihinde düzenlediği Adıyaman mitinginde Sayın Selahattin Demirtaş için, 6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olaylar nedeniyle, 'Elinde 53 kişinin kanı olan kişi' demiş, daha sonra da bu içerikli hitap ve beyanlarına, katıldığı TV programlarında ve 03.06.2018 tarihinde düzenlediği Diyarbakır mitinginde de devam etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen bu kara kampanyanın, hem yaklaşan seçimlere yönelik hem de Sayın Demirtaş ile ilgili devam eden yargı sürecini etkilemeye dönük bir çalışma olduğu; bakanların ve basın yayın kuruluşlarının bu kara kampanyaya katılmalarından anlaşılmıştır" denildi.

TAZMİNAT DAVASI DA AÇILACAK

Demirtaş'ın kişilik haklarına saldırı niteliğinde beyanda bulunan, haber yapan ve köşe yazısı yazan kişiler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde 'iftira, hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını duyuran avukatlar, Cumhurbaşkanı dahil adı geçen kişilere karşı tazminat davaları açacaklarını da belirtti.

'DEMİRTAŞ'A YÖNELTİLEN İDDİALAR İDDİANAMEDE BİLE YOK'

Avukatlar açıklamada, Demirtaş'ın, 6-8 Ekim olayları öncesinde bir çağrısı bulunmadığını, aksine özellikle 7 Ekim ve 9 Ekim'de basın aracılığı ile olayların yatışmasına ve provokasyonlara gelinmemesine yönelik çağrılar yaptığını, hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve tutuklu yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasına temel teşkil eden iddianamede, bu yönde bir iddia ve suçlama bulunmadığını belirterek, "Yargı makamlarının, iddia olarak dahi hukuki kıymet biçmeyerek soruşturma ve kovuşturma konusu yapmadığı bu çirkin ithamların gerçek dışı olduğunu, müvekkilimizin herhangi bir kişi veya kişilerin öldürülmesine azmettirme gibi bir suçlama ile yargılanmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" denildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'In yanı sıra haklarında suç duyurusunda bulunulan isimler de paylaşıldı.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan isimler şöyle: 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, köşe yazarları Hikmet Genç, Fadime Özkan, Mehtap Yılmaz, gazeteciler Yasemin Asan, Ahmet Fatih Erturan, Ömer Turan, Akşam, Star, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin genel yayın yönetmenleri ve yazı işleri müdürleri. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar